Τα «Καρντάσιανς» που έκαναν τη διαφορά και η λύση της πρωινής ζώνης του ΣΚ!

21:00 21/12/2013 - Πηγή: TVNea
Γράφει η Κλεοπάτρα Πατλάκη:

Το μεγαλύτερο προσόν ενός παρουσιαστή είναι να μπορεί να γίνει οικείος. Να νιώθεις ότι μπορεί άνετα να κάτσει δίπλα σου στον καναπέ και να κουβεντιάσει μαζί σου. Η Ελένη Μενεγάκη μέσα από τα 20 χρόνια τηλεοπτικής της έκθεσης το έχει καταφέρει με έναν τρόπο μαγικό. Λαμπερή και ταυτόχρονα οικεία. Όμορφη αλλά προσεγγίσιμη. Με αφελείς απορίες, λόγο που αποποιείται οποιαδήποτε επιτήδευση και μια αμεσότητα μοναδική, η Ελένη έκανε σχολή την οικειότητα για
νέους παρουσιαστές όπως η Φαίη Σκορδά. Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου από την άλλη είναι η Ελένη… στην αρσενική της εκδοχή. Το χαμογελαστό παιδί από τη Θεσσαλονίκη εξελίχθηκε σε τηλεοπτικό αστέρι, που κάποια στιγμή θάμπωσε, αλλά φέτος, πιο ώριμος από ποτέ τηλεοπτικά, επανήλθε θριαμβευτικά.

Τα Καρντάσιανς είναι μια εκπομπή με concept, ίσως η μοναδική από ό,τι καινούριο είδαμε φέτος σε talk show, late night show, almost late night show. Mια εκπομπή που δεν υπηρέτησε απλώς μια τηλεοπτική μεταγραφή αλλά έδειξε ότι κάποιοι άνθρωποι δούλεψαν ώρες για το πώς θα διαφοροποιηθεί και σε επίπεδο καλεσμένων αλλά και σε επίπεδο παρουσίασης.

Τα Καρντάσιανς έφεραν στο σπίτι μας έναν Γρηγόρη ήρεμο, χαμογελαστό, τρυφερό και όχι την τσιτωμένη περσόνα του πρωινού στο Mega. Έναν Γρηγόρη γενναιόδωρο που αφήνει χώρο στους άλλους γιατί τους θεωρεί ισάξιους και γιατί ξέρει ότι δεν απευθύνεται σε δοξοβόρους ανθρώπους αλλά σε συναδέλφους που θα υπηρετήσουν μαζί του τον κοινό σκοπό.

Και κάπου εδώ έρχεται και η μεγαλύτερη έκπληξη της φετινής σεζόν που ακούει στο όνομα Δημήτρης Σταρόβας. Ο Σαλονικιός που έκανε μέχρι και τη Μενεγάκη να πει «Θα ήθελα να κάνω μια εκπομπή με τον Σταρόβα». Όσοι είναι από Θεσσαλονίκη τον γνώρισαν και τον αγάπησαν μέσα από τους Άγαμους Θύτες, οι υπόλοιποι τον είδαν στο πλάι του Λαζόπουλου να πίνει φραπέ στο Τσαντίρι. Εξαιρετικός μουσικός, αποδεικνύεται και πολύ καλός παρουσιαστής. Με λόγο λιτό αλλά ουσιαστικό, με προσωπικότητα έντονη που δεν χρειάζεται τηλεοπτικά τερτίπια για να κερδίσει το πλάνο ή τον τηλεθεατή, με χιούμορ απίστευτο και αυτοσαρκασμό, ο Σταρόβας σε πείθει ότι είναι στη τηλεόραση όπως ακριβώς και στη ζωή του. Ένας τύπος σοβαρός που όμως δείχνει χαβαλές και κλείνει παιχνιδιάρικα το μάτι στη ζωή. Και παράλληλα αυτός που κάνει ακόμα και τον Γρηγόρη να τον κοιτά με θαυμασμό.

Και τέλος η Μαρία Μπεκατώρου, το Μαράκι της παρέας, που στην αρχή έδειχνε κάπως αμήχανη μέσα στους δύο πληθωρικούς συμπαρουσιαστές της, όμως όσο περνά ο καιρός λύνεται και φαίνεται να βρίσκει χώρο αλλά και ρόλο.

Τα Καρντάσιανς είναι μια παρέα που σου συστήνει πρόσωπα που δεν έχουν γίνει τηλεοπτική μαϊντανοί, είτε είναι η Πάολα και ο Κιάμος, είτε ένας «πειρατής» των ερτζιανών, είτε ο Βαμβακούλας με τον Ρακιτζή -η εκπομπή αυτή μάλιστα τους χάρισε αποθεωτικά νούμερα τηλεθέασης που δεν είχε ούτε η πρεμιέρα τους (30,8% στο σύνολο και 35,1% στο νεανικό κοινό).

Ναι, η πρόζα θέλει λίγο δούλεμα, ναι, μερικές φορές η αγορίστικη καφρίλα μπορεί να υπερτερεί σε κάποια αστεία αλλά ποτέ δεν ξεφεύγει. Και μπορώ να πω ότι αν ο ΑΝΤ1 σκέφτεται να «αναστήσει» την πρωινή ψυχαγωγική ζώνη του Σαββατοκύριακου, τα Καρντάσιανς θα ήταν η καλύτερη λύση που θα έκαναν για άλλη μια φορά τη διαφορά. Αυτή τη φορά όμως…στην πρωινή ζώνη.

tvshow

Υ.Γ Στο τελευταίο συμφωνώ απεριόριστα.Θα έσκιζαν με τέτοια απόφαση!
Keywords
Τυχαία Θέματα