Σε χειρότερη κατάσταση από το Mega το Έθνος και ο Πήγασος!

14:30 15/6/2016 - Πηγή: TVNea
Πάνω από τέσσερις μήνες χρωστάει η κοινή ιδιοκτησία των δυο ομίλων στους εργαζόμενους, ενώ την ίδια στιγμή η ΕΣΗΕΑ προσπαθεί να… αλλάξει θέμα!

Γενική συνέλευση πραγματοποιήσαν προ ημερών οι εργαζόμενοι στον όμιλο «Έθνος» και ζήτησαν από την ΕΣΗΕΑ να κηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις, με αίτημα την πληρωμή δυο 15νθήμερων ως την Παρασκευή 17 του μήνα. Αντί αυτού, η Ένωση κάλεσε τους διευθυντές για ενημέρωση.

Μετά από αυτά εστάλη ψήφισμα προς την Ένωση
Συντακτών, θυμίζοτας πως είναι απλήρωτοι επί 4 μήνες. Σε αυτό το σημείο, αξίζει να σημειώσουμε πως στην… ίδια μοίρα είναι και οι εργαζόμενοι στην εκδοτική εταιρεία «Πήγασος», της ίδιας ιδιοκτησίας, με τους μισθωτούς να παραμένουν επίσης απλήρωτοι για το ίδιο διάστημα, ενώ οι εξωτερικοί συνεργάτες έχουν λαμβάνειν οφειλόμενα από την… περσινή χρονιά!

Πάντως, σε μια κίνηση που έγινε, προφανώς για να ηρεμήσουν τα πνεύματα, η ιδιοκτησία προχώρησε στην εξόφληση του Φεβρουαρίου προς τους μισθωτούς την προηγούμενη Παρασκευή. Εξωτερικοί συνεργάτες και προμηθευτές παραμένουν ακόμα με… άδειες τσέπες!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

Η γενική συνέλευση των εργαζομένων στο ΈΘΝΟΣ και την ΗΜΕΡΗΣΙΑ εκφράζει (κατά πλειοψηφία) την έντονη δυσαρέσκειά της για την αδιαφορία του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ απέναντι στα επανειλημμένα αιτήματά μας για ουσιαστική και αποφασιστική αντιμετώπιση του σοβαρότατου προβλήματος το οποίο προκαλεί η καθυστέρηση στην καταβολή των δεδουλευμένων μας, η οποία πλησιάζει πλέον τους τέσσερις μήνες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η απάντηση που δόθηκε στην ομόφωνη και ρητή πρότασή μας για κήρυξη επαναλαμβανόμενων απεργιακών κινητοποιήσεων στην περίπτωση που δεν καταβληθούν τουλάχιστον δύο 15νθήμερα ως την Παρασκευή, 17 Ιουνίου, ήταν να καλέσει σε συνάντηση τους διευθυντές των τριών Μέσων. Μια συνάντηση από την οποία, στην καλύτερη περίπτωση, θα λάβει κάποιες αόριστες υποσχέσεις, οι οποίες στο τέλος δεν θα τηρηθούν – όπως άλλωστε και οι προηγούμενες που έχουν δοθεί, ακόμη και εγγράφως, με αποτέλεσμα η καθυστέρηση να διευρύνεται.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί. Εάν τα μέλη του ΔΣ δεν ενοχλούνται από την κατά πρόσωπο και κατά συρροή κοροϊδία και αθέτηση των δεσμεύσεων, εάν θεωρούν ότι δεν τρέχει τίποτα με την “επιλεκτική” αποδοχή των αιτημάτων που δέχονται για κινητοποιήσεις, εμείς δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνεχίσουμε να υφιστάμεθα τον εμπαιγμό.

Κανονικά, σε τέτοιες περιόδους κρίσης, όταν αμφισβητούνται από την εργοδοσία ακόμη και τα πιο στοιχειώδη δικαιώματά μας – όπως η πληρωμή της δουλειάς μας – θα έπρεπε να έχουμε την έμπρακτη και ολόπλευρη στήριξη του σωματείου μας. Φαίνεται, όμως, ότι αντί αυτού, κάποιοι επέλεξαν τη σιωπή. Ή, ακόμη χειρότερα, να βρίσκονται απέναντί μας.

Καλούμε το ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ακόμη και τώρα, να πάψει να κωφεύει και να υλοποιήσει άμεσα τα αιτήματά μας, υπερασπίζοντας εμπράκτως το αυτονόητο δικαίωμά μας να αμειβόμαστε για την εργασία μας.
Πηγή: MediaTVNewshttp://www.tvnea.com
Keywords
mega, εθνος, mega, το εθνος, ΕΣΗΕΑ, εταιρεία, ημερησια, ιουνίου, tvnea, απεργια 1 φεβρουαριου, απεργια 2 φεβρουαριου, απεργια 3 φεβρουαριου, απεργια 4 φεβρουαριου, απεργια 7 φεβρουαριου, απεργια 8 φεβρουαριου, απεργια 9 φεβρουαριου, απεργια 10 φεβρουαριου, απεργια 11 φεβρουαριου, απεργια 14 φεβρουαριου, απεργια 15 φεβρουαριου, απεργια 16 φεβρουαριου, απεργιες 16 φεβρουαριου, απεργια 17 φεβρουαριου, απεργιες 17 φεβρουαριου, απεργια 18 φεβρουαριου, απεργιες 18 φεβρουαριου, απεργια 21 φεβρουαριου, απεργια 23 φεβρουαριου, απεργια 22 φεβρουαριου, απεργια 24 φεβρουαριου, απεργια 25 φεβρουαριου, απεργια 28 φεβρουαριου, απεργια 9 ιουνιου, απεργια 15 ιουνιου, απεργια 28 ιουνιου, απεργια 29 ιουνιου, Καλή Χρονιά, εργασια, ημερησια, πνευματα, tvnea, αδιαφορια, αξιζει, διαστημα, δοθει, δοθηκε, εγινε, ενημερωση, επρεπε, εταιρεία, ιδια, ιδιο, κινηση, μηνες, μοιρα, εξοφληση, σιωπη, χειροτερα, δικαιωμα, δικαιωματα, ενωση, ιουνίου
Τυχαία Θέματα