Προβάδισμα Αρβανίτη-Κατσίμη στη νέα ΕΡΤ - Ζώνες ενημέρωσης από φορείς και οργανισμούς

19:17 12/2/2015 - Πηγή: TVNea
Σε ένα μήνα ο νόμος για την επανίδρυση του ραδιοτηλεοπτικού φορέα

«Εντός του επόμενου μήνα ο νόμος για την επανίδρυση της ΕΡΤ» είπε εχθές το βράδυ από το βήμα της Βουλής στη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης ο αρμόδιος υπουργός για τα ΜΜΕ Νίκος Παππάς. «Ο νόμος θα έρθει σύμφωνα με τον κανονισμό της Βουλής. Θα δημιουργεί διαυγές νομικό πλαίσιο χωρίς ρεβανσισμούς, προχειρότητες και
μαύρο στις οθόνες» συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί «επιστροφή στο παρελθόν για λίγους κι εκλεκτούς».

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο υπουργός Επικρατείας μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στους απολυμένους λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «Όσοι πρώην εργαζόμενοι επιθυμούν, μπορούν να γυρίζουν στη νέα ΕΡΤ. Η επαναπρόσληψη δεν θα επιβαρύνει τον προϋπολογισμό, γιατί συνεχίζεται η χρηματοδότηση από το ανταποδοτικό τέλος».

Ωστόσο, σημείο κλειδί που σε μεγάλο βαθμό φωτίζει και το μοντέλο της νέας ΕΡΤ όπως την οραματίζεται η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η φράση του υπουργού, «Σε βάθος ενός έτους θα έχει επανέλθει η πολυφωνία της ΕΡΤ»… Αφού όπως μαθαίνουμε μια από τις καινοτομίες του νέου προγράμματος του νέου ραδιοτηλεοπτικού φορέα θα είναι η δημιουργία ζωνών ενημέρωσης των οποίων την παραγωγή θα αναλαμβάνουν φορείς, οργανώσεις, Μέσα, αλλά και ανεξάρτητοι δημοσιογραφικοί οργανισμοί.

Τέλος, αν και είναι πολύ πρόωρη η αναφορά σε ονόματα που θα στελεχώσουν το νέο φορέα, στη δημοσιογραφική «πιάτσα» – χωρίς φυσικά να αποτελεί και έκπληξη – μεταξύ άλλων ακούγεται το όνομα του δημοσιογράφου Κώστα Αρβανίτη για τη θέση του προέδρου, αλλά και αυτό της Μαριλένας Κατσίμη για θέση στην πυραμίδα της ενημέρωσης.

enimerosi24http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα