Περισσότερο από το 50%: Οι γυναίκες μισούν το… γυμνό κορμί τους!

08:01 10/5/2013 - Πηγή: TVNea
Πολλές γυναίκες νιώθουν άβολα όταν καλούνται να κυκλοφορήσουν μόνο με το μαγιό τους στην παραλία ή να βγάλουν τα ρούχα τους μπροστά στο ταίρι τους.

Όμως, από μια πρόσφατη έρευνα, προέκυψε ότι οι γυναίκες της Βρετανίας τελικά δεν έχουν πρόβλημα με τον κόσμο γύρω τους, αλλά με το ίδιο τους το σώμα!

Έξι στις δέκα γυναίκες δε νιώθουν καθόλου άνετα όταν στέκονται γυμνές μπροστά στον καθρέφτη τους και κοιτάζουν το σώμα τους, ενώ τέσσερις στις δέκα εκείνη την ώρα σκέφτονται και τι θα έλεγε ο σύντροφός τους στη θέα του γυμνού κορμιού τους.

Το ένα τέταρτο των γυναικών που συμμετείχαν στη μελάτη αυτή υποστήριξε ότι δεν έχει ολόσωμο καθρέφτη σπίτι του, επειδή δεν τους αρέσει να βλέπουν τον εαυτό τους, ενώ τέσσερις στις δέκα δήλωσαν ότι «αποφεύγουν κάθε είδους καθρέφτη».

Οι ερευνητές ζήτησαν από 2.000 γυναίκες να τους απαντήσουν για ποια σημεία του κορμιού τους δεν είναι… «περήφανες».

Η πλειοψηφία των γυναικών που συμμετείχαν στην έρευνα απάντησε για την κοιλιά τους, σε δεύτερη θέση έρχονται τα κιλά τους (που θεωρούν ότι είναι παραπάνω από όσα έπρεπε), ενώ στην τρίτη η κυτταρίτιδα. Οι ραγάδες, οι «λαβές του έρωτα» και το χαλαρό δέρμα είναι επίσης ανάμεσα στα πράγματα για τα οποία ανησυχούν οι γυναίκες.

Μάλιστα, ένα τρίτο των γυναικών αποκάλυψε ότι η εικόνα που έχουν για το σώμα τους επηρεάζει ακόμα και τη σεξουαλική τους ζωή! Και ενώ το 80% πιστεύουν ότι ο σύντροφός τους τους αρέσει πολύ όταν είναι γυμνός, δε διστάζουν να δηλώσουν ότι αν εκείνος είναι υπέρβαρος, τότε εκείνες νιώθω κάπως πιο άνετα μπροστά του.

Και είναι και αυτά τα 2-3 κιλά για το οποία διαρκώς παραπονιούνται οι γυναίκες, που αν καταφέρουν να τα ξεφορτωθούν θα μπορέσουν να απελευθερωθούν στην κρεβατοκάμαρά τους, σύμφωνα με τη μελέτη. Δεν είναι λίγες και εκείνες που εντοπίζουν διαφορά στα χάδια και την τρυφερότητα που τους δείχνει ο σύντροφός του όσο μεγαλώνει τόσο η ηλικία τους, όσο και τα κιλά τους.

Μερικές σκέφτονται ακόμα και το τεχνητό μαύρισμα προκειμένου να δημιουργήσουν την ψευδαίσθηση ότι είναι πιο αδύνατες. Οι πιο ανασφαλείς της… έρευνας δήλωσαν ότι αν ήξεραν ότι έπρεπε να γδυθούν κάπου θα είχαν προνοήσει και θα είχαν χάσει μερικά κιλά, ενώ το 15% προσέθεσε ότι παίρνει μια βαθιά ανάσα για να πάρει κουράγιο πριν εκθέσει τη γύμνια του κορμιού τους.

Το 50%, τέλος, κατέληξε στο ότι δε θα είναι ποτέ ευχαριστημένο με το σώμα του όταν το κοιτάζει στον καθρέφτη ή έχει απέναντί του το σύντροφό του, ενώ το 34% έχει χάσει εφ’ όρου ζωής την αυτοπεποίθησή του.

Πηγή: protothema.gr / Σύνταξη: Κάσσι Φιλιππιτζή
Keywords
Τυχαία Θέματα