Ουγγαρία: Είσαι φτωχός; Είσαι παράνομος!

18:01 2/10/2013 - Πηγή: TVNea
Ένα ιδιαίτερο και μάλλον παράλογο νομοσχέδιο ενέκρινε προσφάτως το κοινοβούλιο της Ουγγαρίας, μέσα από το οποίο ποινικοποιείται ουσιαστικά η... φτώχεια!

Σύμφωνα με το νέο αυτό νόμο, το κράτος έχει το δικαίωμα να χαρακτηρίσει συγκεκριμένες περιοχές ως απαγορευμένες ζώνες για τους φτωχούς και τους αστέγους, αποτρέποντάς τους από το να στήνουν σε αυτές τα πρόχειρα, αυτοσχέδια καταλλείματά τους. Οι αρχές νομιμοποιούνται να καταστρέφουν αυτά τα καταλλείματα, όταν και όπου κρίνονται... παράνομα!

Η ουγγρική
κυβέρνηση δικαιολογεί την... αδικαιολόγητη αυτή νέα τακτική της, αναφέροντας πως με τον τρόπο αυτό προστατεύει τη δημόσια τάξη και υγεία, ενώ διασφαλίζει τις πολιτισμικές αξίες και την ασφάλεια των πολιτών. Στις επίδοξες "απαγορευμένες ζώνες" θα περιληφθούν κατά κύριο λόγο οι τουριστικές περιοχές και οι περιοχές αυξημένης πολιτισμικής ή περιβαλλοντικής σημασίας.

Οι ποινές για τους παραβάτες θα ποικίλουν: από κοινοφελή εργασία και χρηματικό πρόστιμο, μέχρι και φυλάκιση! Άξιο απορίας είναι, βέβαια, το πού θα βρίσκουν οι άνθρωποι αυτοί τα χρήματα για να πληρώσουν το οποιοδήποτε πρόστιμο...

Η πολιτική της Βουδαπέστης έναντι των ανέργων έχει ήδη προκαλέσει επικρίσεις, όχι μόνο σε εθνικό επίπεδο, αλλά και σε διεθνές, όπως για παράδειγμα από την Επιτροπή της Βενετίας, η οποία συνδέεται με το Συμβούλιο της Ευρώπης.
Keywords
Τυχαία Θέματα