Ο Ρένος Ρώτας μιλά για τον 2ο κύκλο των ΣΥΜΜΑΘΗΤΩΝ

13:00 10/1/2016 - Πηγή: TVNea
Είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους ηθοποιούς της νέας γενιάς. Αυτό μας το αποδεικνύει μέσα από την καθημερινή σειρά του ΑΝΤ1 «Οι συμμαθητές» και τη θεατρική παράσταση «Συγγνώμη». Ο Ρένος Ρώτας αποκαλύπτει στο περιοδικό TV24 τη μείωση μισθού που δέχτηκε, την απενοχοποίησή του απέναντι στην τηλεόραση, αλλά και όσα πρόκειται να συμβούν στα προσεχή επεισόδια του σίριαλ...

Πώς είναι η δεύτερη χρονιά
των «Συμμαθητών»;
«Έχουμε τους παλιούς καλούς ρυθμούς και μια πολύ ευχάριστη ατμόσφαιρα. Το σενάριο υπογράφει ο Γιώργος Φειδάς, ο οποίος εξελίσσει ιστορίες των ηρώων από εκεί που τις αφήσαμε πέρσι με πολλές ανατροπές και εκπλήξεις. Να σου πω την αλήθεια, δεν ξέρω πού θα οδηγήσουν, γιατί δεν έχουμε ένα φινάλε στο μυαλό μας όπως συνέβαινε λόγω του ξένου format». Το ξένο format ολοκληρώθηκε και φέτος οι ιστορίες είναι ελληνικές.
Περίμενες αυτή την εξέλιξη;
«Φαντάζομαι ότι ήταν αμφιλεγόμενο αν θα συνεχιστεί η σειρά ή όχι. Η σειρά αγαπήθηκε πολύ από τον κόσμο και από εμάς, οπότε αποφασίστηκε να συνεχιστεί. Δεν ξέρω αν έγινε εσκεμμένα για να γραφτούν ελληνικά σενάρια και όχι διασκευή πάνω στο ξένο ώστε να ’ναι πιο κοντά σε μας. Τα καινούρια επεισόδια έπρεπε να αποκτήσουν έναν άλλο ρυθμό και μια ελληνική “μυρωδιά”».
Απ’ ό,τι ξέρω έχετε δεχτεί κάποιες μειώσεις μισθών, έτσι;
«Πρώτα απ’ όλα υπήρξε μείωση ωραρίου, δηλαδή από 10ωρο γύρισμα έγινε 8ωρο. Οπότε φαντάζομαι ότι είναι επακόλουθο να συμβεί μείωση μισθού. Καταλαβαίνουμε όλοι ότι είναι μια δύσκολη περίοδος για την Ελλάδα και την οικονομία, οπότε προσπαθούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον».
Ποιος από τους παλαιότερους ηθοποιούς σ’ έχει βοηθήσει περισσότερο;
«Έχω πιο ιδιαίτερη σχέση με τον Μάριο Αθανασίου που συζητάμε για τους ρόλους και την οπτική του όλου πράγματος. Από την άλλη και η Μαριάννα Τουμασάτου, ο Κρατερός Κατσούλης και ο Δημήτρης Μαυρόπουλος με έχουν βοηθήσει πάρα πολύ».
Φέτος είσαι πιο απενοχοποιημένος απέναντι στην τηλεόραση;
«Ο πρώτος χρόνος είχε φουλ γυρίσματα και μου έδωσε τη δυνατότητα να αποκτήσω μια σχέση με την κάμερα. Σίγουρα φέτος μπήκα πιο άνετος γιατί είχα άλλες ποιότητες, άλλο ρυθμό και άλλες ενέργειες».
Η Μπέτυ σ’ έχει μπλέξει σε μια περιπέτεια με τις κλοπές των φαρμάκων. Πώς εξελίσσεται η ιστορία;
«Να σου πω την αλήθεια δεν έχω καταλάβει πού το πάει ο Γιώργος Φειδάς. Στον Άρη αρέσει η Μπέτυ και σιγά σιγά υπάρχει ανταπόκριση κι από αυτήν. Εκείνη είναι πιο χαλαρό τυπάκι και της αρέσει να φλερτάρει με τους άντρες. Μέχρι στιγμής πάντως δεν γίνεται κάτι μεταξύ τους».
Η Αναστασία κάνει κακό στον εαυτό της για χάρη του Κυριάκου. Θα τη σώσεις;
«Ναι, αλλά δεν ξέρω για πόσο. Καταφέρνω να τη βοηθήσω σ’ ένα μεγάλο βαθμό, αλλά δεν ξέρω αν έχει τη δύναμη του χαρακτήρα για να το κρατήσει. Ίσως να ξανακυλήσει επειδή έχει μάθει να πονάει και να θέλει τέτοιους τύπους. Δηλαδή να την απορρίπτουν».
Ο Ανδρέας θα πείσει τη Μαριλένα να την παντρευτεί;
«Θέλω να συμβεί κάτι τέτοιο από τη στιγμή που είναι στο σπίτι μας και τον αγαπώ πραγματικά. Από την άλλη, με έχει βοηθήσει πάρα πολύ να εξελιχθώ σαν παιδί και να γίνω πιο “ανοιχτός” στον κόσμο. Θα τον στηρίξω και ελπίζω να καταφέρει να την πείσει».
Θεατρικά βρίσκεσαι στον «Σταθμό» που πρωταγωνιστείς στη «Συγγνώμη», σε ελεύθερη διασκευή της Άννας Αδριανού και σκηνοθεσία του Τάκη Τζαμαργιά.
«Πρόκειται για ένα έργο με κινηματογραφική σύλληψη ενός γεγονότος που αποτελεί αληθινή ιστορία και έλαβε χώρα στην Ισπανία το 2004-2005. Μια παρέα αγοριών πράττουμε ένα έγκλημα και συγκλονίζει όλη την κοινωνία. Βλέπουμε με ένα ταξίδι στο χρόνο -μπρος και πίσω- τα άμεσα εμπλεκόμενα πρόσωπα».http://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα