Ο γάμος του πρίγκιπα Ουίλιαμ με την Κάθριν Μίντλετον

12:15 30/4/2011 - Πηγή: TVNea
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου παντρεύτηκε την Παρασκευή στο Αβαείο Westminster την αγαπημένη του, Κάθριν Μίντλετον, σε μια τελετή όπου χοροστάτησε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι Ρόουαν Ουίλιαμς.
1900 καλεσμένοι, από διασημότητες μέχρι μέλη βασιλικών οικογενειών, συνέρευσαν στο ναό και παρακολούθησαν την Κάθριν, ντυμένη με ένα εντυπωσιακό νυφικό με δαντέλες, και τον
Ουίλιαμ, με την κόκκινη στολή του συντάγματος των Ιρλανδών Φρουρών, να ανταλλάσσουν όρκους αμοιβαίας αφοσίωσης.
Ο γαμπρός χρειάστηκε πάντως να περιμένει επί 45 λεπτά την άφιξη της νύφης μέσα στο Αβαείο που ήταν διακοσμημένο σαν αγγλικός κήπος, με μια λεωφόρο με σφένδαμους.
Η νύφη έφτασε λίγα λεπτά πριν τη 1 το μεσημέρι με Ρολς Ρόις και αποκάλυψε για πρώτη φορά το νυφικό της που είναι δημιούργημα της Sarah Burton, της καλλιτεχνικής διευθύντριας του Alexander McQueen, του «τρομερού παιδιού» της βρετανικής μόδας που αυτοκτόνησε το 2010.

Ο επίσημος τίτλος που θα φέρει στο εξής η Κάθριν Μίντλετον είναι Αικατερίνη, Δούκισσα του Κέιμπριτζ.
Έξω από το Αβαείο, κατά μήκος του δρόμου μέχρι τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ, ένα τεράστιο πλήθος είχε συγκεντρωθεί ήδη από τα ξημερώματα. Πολλοί κρατούσαν χάρτινα σημαιάκια, χειροκροτούσαν και φώναζαν καθώς περνούσαν από μπροστά τους τα αυτοκίνητα που μετέφεραν τα μέλη της βασιλικής οικογένειας.

Η τελετή αναμεταδόθηκε από γιγαντοοθόνες στην Trafalgar Square και το Hyde Park. Υπολογίζεται ότι 2,2 δισεκατομμύρια άνθρωποι την παρακολούθησαν σε όλο τον κόσμο.
Μεταξύ των καλεσμένων υπήρχαν περίπου 60 εκπρόσωποι βασιλικών οίκων απ' όλο τον κόσμο, πολλοί διάσημοι και σχεδόν 1.000 φίλοι και συγγενείς του ζεύγους. Το "παρών" έδωσαν ο Sir Elton John με το σύντροφό του David Furnish, αλλά και ο ποδοσφαιριστής David Beckham που φορούσε στο πέτο το μετάλλιο που του έχει απονείμει η βασίλισσα. Ο Beckham εθεάθη να συνομιλεί με το σκηνοθέτη Guy Ritchie, επίσης καλεσμένο στον γάμο, πριν από την τελετή. 
Από την πολιτική σκηνή, στο γάμο είχε προσκληθεί ο πρώην πρωθυπουργός των Συντηρητικών John Major (1990-97), όχι όμως και οι διάδοχοί του των Εργατικών, ο Tony Blair και ο Gordon Brown. Παρόντες στο Αβαείο ήταν ο νυν πρωθυπουργός David Cameron, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Nick Clegg και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης Ed Miliband, μαζί με την πρωθυπουργό της Αυστραλίας Julia Gillard.
Μολονότι ο ουρανός ήταν συννεφιασμένος, οι προβλέψεις των μετεωρολόγων για βροχή δεν επαληθεύτηκαν και το ζευγάρι αναχώρησε από την εκκλησία με την ανοιχτή βασιλική άμαξα του 1902 για τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.
Από το μπαλκόνι του παλατιού το ζευγάρι χαιρέτησε το συγκεντρωμένο πλήθος, έχοντας στο πλευρό του και τα υπόλοιπα μέλη της βασιλικής οικογένειας.
Οι εορτασμοί του γάμου θα ολοκληρωθούν με δύο δεξιώσεις, μια που θα παραθέσει προς τιμήν των νεόνυμφων η βασίλισσα Ελισάβετ, και μια που θα παραθέσει, το βράδυ, ο πρίγκιπας Κάρολος.
Στο μεταξύ, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ και η Κάθρι
Keywords
Αναζητήσεις
δουκισσα αικατερινη
Τυχαία Θέματα