Ντέρτια, γλέντια, κέφι και Info… η Ευρώπη τα πρωινά

17:45 10/4/2011 - Πηγή: TVNea
ΑΠΟ ΤΟ DOMENICA#9 Στην Ελλάδα έχουμε Καφέ, δίδυμο και infotainment. Τρεις εκπομπές στα τρία μεγάλα κανάλια της Χώρας που πατάνε σε ένα σχεδόν… πανομοιότυπο μοτίβο. Σε άλλες χώρες τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά. Παρουσιάζουμε όσα δείχνουν τα τρία μεγαλύτερα ιδιωτικά κανάλια σε τέσσερις χώρες της Ευρώπης και τα συμπεράσματα είναι… δικά σας!
Στο διάστημα 10.00-13.00 στην Ιταλία βλέπουμε αρκετά ολιγόλεπτα δελτία και μικρές ενημερωτικές εκπομπές (βλέπε το τριαντάλεπτο Studio
Aperto που θυμίζει έντονα το δικό μας «Συμβαίνει Τώρα»/ «ΣΚΑΪ Τώρα»), εκπομπές Talkshow (βλέπε Forum με δικαστικές υποθέσεις που συζητιούνται και αναλύονται παρουσία τηλε-εισαγγελέα και κοινού), αστυνομικές σειρές (βλέπε Carabinieri 5, Wolff, Distretto di Polizia) και φυσικά ...ταινίες του κλασικού ιταλικού και αμερικάνικου κινηματογράφου.

Στην Ισπανία συναντάμε τετράωρες ενημερωτικές και ψυχαγωγικές εκπομπές όπως το «Espejo Público» ή το «El programa del Ana Rosa». Στο μικρότερο Cuatro θα συναντήσουμε μόνο ισπανόφωνες τηλενοβέλες στα πρωινά. Στην Γαλλία, το TF1 προβάλλει σειρές, ένα τηλεπαιχνίδι και κάθε Τετάρτη ένα πλούσιο παιδικό πρόγραμμα (τα σχολεία είναι κλειστά τις Τετάρτες στην Γαλλία). Το M6 στηρίζεται σε αμερικανικές σειρές δράσης και μυστηρίου, ενώ και στα κρατικά συναντούμε περισσότερη ψυχαγωγία, παρά ενημέρωση με επιμορφωτικά τηλεπαιχνίδια και ελάχιστα μόνο μαγκαζίνα επικαιρότητας. 
Στην Γερμανία οι επαναλήψεις σειρών, crime-reality, αμερικανικών ταινιών και σειρών έχουν την τιμητική τους, μόνο στο RTL θα συναντήσουμε ένα δίωρο μεσημεριανό μαγκαζίνο που ξεκινά στις δώδεκα το μεσημέρι. 
Τετράωρη υπερκόπωση παθαίνουν οι συμμετέχοντες στο πορτογαλικό «Companhia do Amor» του SIC που δείχνει να είναι κάτι ανάμεσα σε τάλεντ σόου και ψυχαγωγία με ζωντανές τηλεφωνικές γραμμές. Στο κρατικό πρόγραμμα συναντάμε σειρές, ενημέρωση και το «Praça Da Alegria» που θυμίζει έντονα «Καφέ», «Πρωινό» και «10-1».
NEO DOMENICA ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 6.30 
Keywords
Τυχαία Θέματα