Μία δεύτερη ανάγνωση του «Best Of» των «Φώτη και Μαρία»

17:16 21/10/2011 - Πηγή: TVNea
ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ, ΧΑΧΑΝΙΤΑ ΣΕ ΚΟΝΣΕΡΒΑΤην ώρα που στο κέντρο της Αθήνας, ένας 53χρονος Έλληνας άφηνε την τελευταία του πνοή, εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αντιστεκόντουσαν στα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα και οι πολιτικοί του τόπου αδυνατούσαν για άλλη μία φορά να πιάσουν τον παλμό, η ελληνική τηλεόραση ζούσε στον δικό της κόσμο. Εκτός από τον Alpha που ήδη έχει προβεί στην πλήρη απαξίωση της ενημέρωσης, τόσο ο ΑΝΤ1,
όσο και το Mega προτίμησαν να παίξουν τα χαρτιά της ψυχαγωγίας περιορίζοντας τις συνδέσεις με το κέντρο σε σύντομα έκτακτα δελτία. Στο διαδίκτυο καταχειροκροτήθηκε η απόφαση των παρουσιαστών της εκπομπής «Φώτης και Μαρία» Live, οι οποίοι αποφάσισαν να μην βγουν ζωντανά, αλλά να ρίξουν Best Of επεισόδιο, διότι όπως ειπώθηκε: «Εμείς δεν είμαστε άνθρωποι της ενημέρωσης, δεν μπορούμε να έχουμε αυτή την στιγμή ανταποκρίσεις από το κέντρο και να μιλάμε για το πως εξελίσσονται τα γεγονότα αυτή τη στιγμή. Είμαστε σε πολύ δύσκολη θέση γιατί η εκπομπή μας είναι ψυχαγωγική και δεν είναι καθόλου η ώρα για αυτό».
Το ερώτημα που τίθεται όμως είναι, αφού οι παρουσιαστές δεν ήταν σε θέση να παρουσιάσουν... ενημερωτική εκπομπή (ορθώς μία και οι περισσότεροι παρουσιαστές είναι ικανή μόνο για φάρσες) και αφού η αντικατάσταση έγινε με σύμφωνη γνώμη των υπευθύνων προγράμματος, τότε γιατί δεν υπήρξε μέριμνα για μία ενημερωτική εκπομπή? Μήπως στο Star, αλλά και σε όλα τα υπόλοιπα κανάλια, η απαξίωση έχει περάσει σε στάδιο αδυναμίας? Και μάλιστα αδυναμία που το ΕΣΡ θα έπρεπε να ελέγχει, μία και οι (προσωρινές) άδειες των καναλιών περιλαμβάνουν και την ενημέρωση? Όχι τίποτα άλλο, αλλά σήμερα η «ανεξάρτητη» Αρχή έχει επιβληθεί μόνο σε περιπτώσεις σατυρικών εκπομπών.


Keywords
Τυχαία Θέματα