Κρίσιμη ευκαιρία η Eurovision για το Αζερμπαιτζάν

16:41 7/6/2011 - Πηγή: TVNea
Aνοιχτή επιστολή εστάλη προς τον πρόεδρο της Δημοκρατίας του Αζερμπαϊτζάν, Χεϊντάρ Αλίγιεφ και προκειμένου ο διαγωνισμός της Eurovision του 2012 να μην αποτελέσει μόνο καλλιτεχνικό πόλο έλξης, αλλά και ανθρωπιστικό…
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην επιστολή που υπογράφουν ανθρωπιστικές οργανώσεις είναι μια ευκαιρία για την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο να ρίξει μια ματιά στα προβλήματα ελευθερίας λόγου και Τύπου που αντιμετωπίζει η χώρα, αλλά και στο ζήτημα των πολιτικών κρατουμένων.
«Ο τελικός της
Eurovision θα πραγματοποιηθεί στο Μπακού και θα προσελκύσει την προσοχή του κόσμου, τόσο σε ό,τι έχει να κάνει με τον διαγωνισμό όσο και σε ό,τι έχει να κάνει με τις συνθήκες διαβίωσης στη χώρα μας.
Γι’ αυτούς τους λόγους θα θέλαμε να επιστήσουμε την προσοχή σας στην τεταμένη πολιτική κατάσταση, στο θέμα των ανθρωπίνων ελευθεριών, στο ζήτημα της παραβίασης της
ελευθερίας του λόγου και φυσικά στο μείζον ζήτημα των πολιτικών κρατουμένων». Ας σημειωθεί ότι η επιστολή εστάλη στις 27 Μαΐου και μόλις μία μέρα πριν – βάσει των όσων κατέγραψε Αζέρικη εφημερίδα – είχε απελευθερωθεί δημοσιογράφος και ύστερα από 4 χρόνια φυλάκισης.(Golema.gr)
Keywords
Τυχαία Θέματα