''Καλημερούδια'':Γιατί δεν αποδίδει το νέο πρωινό του Mega;

13:08 28/10/2015 - Πηγή: TVNea

Πριν από ένα μήνα περίπου, όταν το Mega μας ενημέρωνε με περίσσια περηφάνια για τον τίτλο που θα έχει η φετινή πρωινή εκπομπή, νιώσαμε ένα δέος. «Μα τι σκέφτηκαν πάλι οι σατανάδες...;» είπαμε. Άλλωστε τα τελευταία 2-3 χρόνια το Mega κάνει τρομερές επιλογές στα ονόματα. Διεκδικεί Όσκαρ...πετυχεσιάς
,που λέμε κι εμείς οι βλάχοι.

Όταν λοιπόν ακούσαμε τον τίτλο είχαμε πει ότι μας τρολάρουν, μας κάνουν πλάκα ή ότι απλώς πειραματίζονται. Παράλληλα είχαμε τονίσει ότι ο τίτλος λέει πολλά και τίποτα. Μπορεί να είναι καταπέλτης, αλλά μπορεί και να περάσει απαρατήρητος. Και στο Mega φρόντισαν με τις επιλογές τους να βάλουν όλα τους τα λεφτά στην επιλογή νούμερο ένα. Και τίναξαν την μπάνκα στον αέρα.

Πριν από ένα χρόνο ήταν η εποχή που ξεκινούσε η κάθοδος του Μάρκου Σεφερλή και όλοι αυτοί που αποθέωναν το αντιαισθητικό περιεχόμενο που μας προσέφερε, έλεγαν σε εμάς τους υπόλοιπους να μην είμαστε εμπαθείς και τα σχετικά. Ήρθε ευτυχώς το βραδινό του σόου για να επιβεβαιωθούμε. Φέτος, η Ντορέττα δεν ξέρουμε αν θα κάνει κάτι βραδινό, αλλά θα γλυτώσει τη μεγάλη πτώση που βίωσε ο Σεφερλής. Κι αυτό γιατί μέσα σε δύο εβδομάδες εκπομπών έχει ήδη διαγράψει την πορεία που μας προανήγγειλε ο τίτλος. Η καλή μέρα, ή μάλλον τα Καλημερούδια, από το πρωί φαίνονται, και όταν η πρεμιέρα σου κάνει 25% τότε είναι ευκόλως εννοούμενο ότι το τηλεοπτικό κοινό δεν έχει κανένα ενδιαφέρον να σε δει. Είναι βέβαια ένα γενικό φαινόμενο στη φετινή τηλεοπτική χρονιά, μια και όλες οι εκπομπές, με εξαίρεση την Ελένη και τον Λιάγκα, έχουν υποστεί συλλήβδην τρομερή ήττα. Και η Ντορέττα δεν θα μπορούσε να το αποφύγει. Το 15% είναι το ταβάνι της και έχουμε την εντύπωση ότι είναι τα χαμηλότερα νούμερα σε πρωινό του Mega από την εποχή της πεντάδας Ουγγαρέζου -Παπαδάκη - Δούκισσας και λοιπών ,για ξεκίνημα περιόδου.

Για να είμαστε ειλικρινείς μεταξύ μας, αλλά πολύ περισσότερο η Ντορέττα απέναντι στον ίδιο της τον εαυτό, το ζήτημα της παρουσίασης μιας τέτοιας εκπομπής δεν είναι για όλους. Η Ντορέττα μπορεί να ήταν καλή στο ''Ελλάδα Σ' Αγαπώ'', αλλά υπήρχε μια σκαλέτα συγκεκριμένη και είχε άνθρωπο στο μικρόφωνο να την κατευθύνει. Κι η Ζέτα Μακρυπούλια αν θυμάστε όσο έκανε το ''Dancing'' ήταν οκ και μόλις πήγε στο ''Just'' ,που την άφησαν πιο ελεύθερη ,τα έκανε...σαλάτα. Δεν είναι κάτι κακό το να μην μπορείς να φέρεις εις πέρας επιτυχώς αυτό το καθήκον. Στο κάτω κάτω ηθοποιός έχει σπουδάσει και σε αυτό επιδιδόταν τόσα χρόνια. Έκαστος εφ' ω ετάχθη. Παίρνουμε όμως ως δεδομένο, για την οικονομία της σκέψης μας, ότι το Mega, ένεκα και των ταμείων που είναι μείον, πήρε την απόφαση να ρισκάρει με τη Ντορέττα και...ό,τι κάτσει. Αν του έβγαινε κάτι καλό ,θα είχε σταθεί τυχερό, αν όχι, τι είχαμε τι χάσαμε. Μπορεί επίσης να ήθελαν να την ψήσουν για φέτος ώστε του χρόνου να μπορεί να σταθεί επαρκώς. Το θέμα είναι ότι δεν έκαναν επίσης τίποτα για να της δώσουν τα πατήματα και τη σωστή πλαισίωση.

Ο Βαγγέλης ο Χαρισόπουλος είναι ο πιο ταλαντούχος ως προς τη διαχείριση του λόγου από τους πέντε, αλλά χώρος δεν υπάρχει. Ο Κώστας Μαρτάκης δεν είχε ποτέ τρομερή ικανότητα σε παρουσίαση και νομίζω ότι στον ΑΝΤ1 θυμούνται με πόνο την παρουσία του στο ''Dancing'' και το τι κραξίδι είχε φάει. Η Μαριέλλα Σαββίδου και η άλλη κοπελίτσα, που είναι επίσης ηθοποιοί, μάλλον μπήκαν απλά για να μπουν και να φαίνονται μπούγιο. Πώς είναι στη Γιουροβίζιον που όταν βλέπεις έναν τραγουδιστή μόνο του σε πιάνει μια θλίψη και σκέφτεσαι γιατί είναι μόνος ο κακομοίρης, κάπως έτσι πρέπει να έγινε το στήσιμο και στο Mega.

Αυτό επιβεβαιώνεται περισσότερο κι από το σκηνικό της εκπομπής, που είναι αδιάφορο αν είσαι επιεικής και κάκιστο αν θέλεις να είσαι ρεαλιστής. Σίγουρα το μπάτζετ είναι χαμηλό, αλλά η αισθητική δεν είναι ζήτημα χρημάτων και μεγάλης τσέπης! Αισθητική έχει ένας με εισόδημα 400 ευρώ ,και κιτσαριό μυαλό ένας με εισόδημα 4.000 ευρώ. Για παράδειγμα, το ''Βράδυ'' με τον Πέτρο Κωστόπουλο είχε ένα σκηνικό που κάτι είχε να σου πει και ήταν φθηνό για την εποχή 4 χρόνια πίσω. Στην ουσία τα ''Καλημερούδια'' είναι μια εκπομπή χωρίς σκηνικό. Θα μπορούσαν να το μαγνητοσκοπούν και να βάζουν τα τοπία του Lord of The Rings από πίσω.

Μάλιστα, η Ντορέττα, λόγω και της απειρίας της, προσέφερε μία από τις πιο κακές στιγμές της τηλεόρασης φέτος, που ξεπέρασε την έναρξη του ''Πρωινού'' του Λιάγκα, με τη συνέντευξη με την Ελένη Καστάνη, όπου νόμιζε ότι είναι ψυχολόγος και τη ρωτούσε για ζητήματα που κάθε άνθρωπος θέλει να τα κρατάει για τον ίδιο και όχι να τα κάνει...βούκινο στους 100.000 χιλιάδες που σε βλέπουν. Εκτός από αυτό το περιστατικό, δεν ασχολήθηκε κανείς ξανά με το πρωινό.

Αλλά είπαμε: η φετινή χρονιά είναι η πιο περίεργη για τα ψυχαγωγικά προγράμματα, τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και σε ποσοστά.

Πηγή:Toratora.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα