Ιωάννα Βάη: Από την τηλεόραση στην σύλληψη. Η παρουσιάστρια - «διαιτολόγος» με τα πλαστά πτυχία και τις σφραγίδες δημόσιων νοσοκομείων. Τι είχε κάνει για να γίνει διάσημη;

09:01 21/6/2014 - Πηγή: TVNea
Στις αρχές της προηγούμενης δεκαετίας πήρε το τηλεοπτικό βάπτισμα του πυρός, όταν υποστήριξε, ότι δεχόταν ασφυκτικό φλερτ από έναν υπουργό, ο οποίος έφτασε στο σημείο, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της, να της στείλει τριαντάφυλλα στη Μύκονο με ελικόπτερο. Η πικάντικη μαρτυρία της ασφαλώς δεν επιβεβαιώθηκε από επίσημα χείλη.Ηταν όμως αρκετή για να της χαρίσει μερικά λεπτά δημοσιότητας στα τηλεπαράθυρα gossip
εκπομπών και μάλιστα να βρεθεί κάποια στιγμή στη θέση της παρουσιάστριας σε εκπομπές υγείας μικρών καναλιών.

Εκτός όμως από πικάντικες ιστορίες, η 44χρονη, σήμερα, Ιωάννα Βάη, πλάσαρε και σκευάσματα αμφίβολης προέλευσης ως γνήσια συμπληρώματα διατροφής γνωστής εταιρείας, ενώ παρουσιαζόταν ως διαιτολόγος -με πλαστογραφημένα πτυχία.

Η δράση της παρουσιάστριας-διαιτολόγου Ιωάννας Βάη αποκαλύφθηκε έπειτα από καταγγελία ενός πελάτη της. Σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας, είχε στήσει εταιρείες-μαϊμού με ανύπαρκτα ΑΦΜ για την πώληση των προϊόντων της, τα οποία προωθούσε μέσω ιστοσελίδων.

Από μια τέτοια αγγελία ο καταγγέλλων αγόρασε πέντε φιάλες που εμφανίζονταν να περιέχουν συμπληρώματα διατροφής γνωστής εταιρείας αντί του ποσού των 125 ευρώ. Πίστευε ότι επρόκειτο για μεγάλη ευκαιρία, καθώς στα καταστήματα κοστίζουν 250 ευρώ.

Όταν όμως έλαβε τις συσκευασίες, διαπίστωσε αφενός ότι δεν του είχε αποσταλεί η απόδειξη αγοράς, αφετέρου ότι επρόκειτο περί καταφανούς πλαστογραφίας, καθώς σε άσχετα μπουκάλια είχαν επικολλήσει εμφανώς παραποιημένα την επωνυμία και το σήμα της εταιρείας.

Αμέσως επικοινώνησε με την εταιρεία των γνήσιων προϊόντων, της απέστειλε τα σκευάσματα-μαϊμού και εκείνη με τη σειρά της, αφού τα ήλεγξε, προχώρησε σε καταγγελία στην Οικονομική Αστυνομία μηνύοντας στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών τη 44χρονη παρουσιάστρια-διαιτολόγο.

«Από μια σύντομη ανάλυση που έκανε ο χημικός μας, διαπίστωσε ότι το πλαστογραφημένο προϊόν αποτελείται κυρίως από νερό, ζάχαρη και λίγο κολλαγόνο, προκειμένου να πάρει το χαρακτηριστικό σκούρο χρώμα. Φαρμακοποιοί και γιατροί μας τόνισαν την ενδεχόμενη επικινδυνότητα που έχει τυχόν κατανάλωσή του, δεδομένου ότι μπορεί να προκαλέσει διαβητικό σοκ σε ανθρώπους που πάσχουν από διαβήτη, να προκληθούν αλλεργίες λόγω της αλόγιστης μείξης συστατικών και γενικότερα να υπάρξουν πολύ επικίνδυνες παρενέργειες από τη χρήση του» δηλώνει στο protothema.gr ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, κ. Δημήτρης Κωνσταντίνου, ο οποίος προσθέτει ότι, λίγους μήνες νωρίτερα, η κατηγορούμενη είχε εμφανιστεί στα γραφεία της εταιρείας με άλλο όνομα, ζητώντας να της χορηγηθούν κάποια μπουκάλια κολλαγόνου λέγοντας ότι θα τους έκανε και διαφήμιση, καθώς είχε διάσημους πελάτες. Φυσικά, η εταιρεία αρνήθηκε, σύμφωνα με τον δικηγόρο κ. Κωνσταντίνου.

Κατασχέθηκαν πλαστά πτυχία ιατρικής και σφραγίδες δημοσίων νοσοκομείων

Πριν από περίπου μία εβδομάδα η Οικονομική Αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι της παρουσιάστριας στην Αθήνα, όπου κατέσχεσε μεταξύ άλλων 165 άδεια μπουκάλια χωρίς ετικέτα, δύο μπουκάλια που περιείχαν υγρή ουσία, μπλοκ βεβαιώσεων νοσηλείας, σημειώσεων και διπλότυπων εισιτηρίων δημοσίων νοσοκομείων, αλλά και έξι σφραγίδες δημοσίων νοσοκομείων, ιατρών και ακόμη μία ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος.

Στη συνέχεια έγινε έρευνα στους χώρους εταιρείας στο Κολωνάκι, που φέρεται να ανήκει στην αδελφή της. Εκεί βρέθηκαν και κατασχέθηκαν σφραγίδες, πλαστογραφημένα πτυχία στο όνομα της Ιωάννας Βάη από το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών αλλά και πανεπιστήμια αλλοδαπής, μία πινακίδα νόμιμου ιατρείου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, διάφορα διαφημιστικά έντυπα, ένας φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και ένας εκτυπωτής που χρησιμοποιούσε για την πλαστογράφηση των ετικετών.

Η παρουσιάστρια-διαιτολόγος συνελήφθη και εις βάρος της ασκήθηκε δίωξη για πλαστογραφία μετά χρήσεως κατ' εξακολούθηση, νοθεία τροφίμων κατ΄ εξακολούθηση, καθώς και παραβάσεις άρθρων πνευματικής ιδιοκτησίας, αθέμιτου ανταγωνισμού και περί σημάτων κατ' εξακολούθηση.

«Είχα ψώνιο με την ιατρική»

Στην κατάθεσή της στη ΓΑΔΑ η 44χρονη ομολόγησε τις πράξεις της, τις οποίες απέδωσε σε οικονομικά προβλήματα, αλλά και το... ψώνιο της. «Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι σε πολύ δύσκολη οικονομική συγκυρία. Το γραφείο το οποίο σας οδήγησα είναι στο όνομα της αδελφής μου. Δεν έχω σπουδάσει ιατρική, όμως είχα πάντα ψώνιο με την ιατρική και για αυτό μου άρεσε να το παίζω γιατρός. Είχα περάσει στην Ιατρική Αθηνών όμως τελικά δεν σπούδασα. Η αδελφή μου βέβαια δεν έχει καμία ανάμιξη σε αυτό, ούτε έφερνα πελάτες παριστάνοντας τη γιατρό» είπε χαρακτηριστικά.

Υποστήριξε επίσης ότι αρχικά αγόραζε γνήσια προϊόντα σε καλύτερη τιμή καθώς ήταν κοντά στην ημερομηνία λήξη τους και τα οποία μεταπωλούσε μέσω ιστοσελίδων προσφορών, όμως στη συνέχεια άρχισε να τα αραιώνει με νερό σε δύο μπουκάλια για να έχει μεγαλύτερο κέρδος.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η παρουσιάστρια είχε μπλεξίματα με τις Αρχές. Στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για πλαστογραφία για την οποία μάλιστα εξέτισε ποινή φυλάκισης. Η δίκη της για τη νέα υπόθεση θα γίνει στις 19 Ιουνίου. Από την έκβασή της θα εξαρτηθεί και το αν καταφέρει να εκπληρώσει και φέτος το τάμα της, καθώς κάθε Δεκαπενταύγουστο ανεβαίνει γονυπετής τα σκαλιά του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Βούλα.

Με το βεβαρημένο ποινικό της μητρώο, θα χρειαστεί κάτι παραπάνω από ένα θαύμα για να καταφέρει να ξεμπλέξει...

Παναγιώτης Σουρέλης / protothema
Keywords
Αναζητήσεις
ιωαννα βαη εκπομπη τηλεοπτικη, ιωαννα βαι
Τυχαία Θέματα