Γιώργος Σαμαράς: Δεν ένιωθα τίποτα τη στιγμή του πέναλτι

10:15 26/6/2014 - Πηγή: TVNea
Ο Γιώργος Σαμαράς μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της FIFA, περιέγραψε τις στιγμές από την ώρα που κέρδισε το πέναλτι μέχρι να το εκτελέσει...

"Τι αισθάνθηκα εκείνη τη στιγμή; Τίποτα απολύτως. Απλά πήρα τη μπάλα και την τοποθέτησα στο σημείο του πέναλτι. Ημουν εγώ απέναντι στον τερματοφύλακα. Το μυαλό μου ήταν καθαρό. Διατήρησα την αυτοσυγκέντρωσή μου και προσπάθησα να στείλω τη μπάλα στα δίχτυα. Το έχω κάνει χιλιάδες φορές στις προπονήσεις και κάποιες φορές σε αγώνες. Ολα ήταν καθαρά στο μυαλό μου και το μόνο που
έπρεπε να κάνω ήταν να τα εφαρμόσω.

Όπως ξέρουμε όλοι, πολλά παιχνίδια κρίνονται στα τελευταία δευτερόλεπτα. Έχει συμβεί σε πολλά μεγάλα ματς, μερικές φορές και με δύο γκολ να σημειώνονται στα τελευταία δευτερόλεπτα. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να συνεχίζεις την προσπάθεια μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Δεν νομίζω ότι παίξαμε αμυντικά σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Χάσαμε τον πρώτο αγώνα μας με 3-0, αλλά προσπαθήσαμε να επιτεθούμε, ενώ απέναντι στην Ιαπωνία δεν είχαμε άλλη εναλλακτική εκτός από το να αμυνθούμε, αφού είχαμε αποβολή. Ακόμη και τότε όμως, προσπαθήσαμε να χτυπήσουμε στις αντεπιθέσεις.

Κόντρα στην Ακτή Ελεφαντοστού είχαμε τον έλεγχο. Η άμυνά μας έκανε καταπληκτική δουλειά και σκοράραμε στα κατάλληλα σημεία. Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω πως θα έπρεπε να έχουμε "τελειώσει" το παιχνίδι όσο ήταν στο 1-0, αλλά σημαδέψαμε τρεις φορές τα δοκάρια."
Keywords
Τυχαία Θέματα