Δημήτρης Αρβανίτης: "Δεν μου αρέσει ως ηθοποιός η Ζέτα Μακρυπούλια"!

18:46 8/5/2014 - Πηγή: TVNea
Ο Δημήτρης Αρβανίτης μίλησε για τη Ρούλα Κορομηλά με την οποία δεν ταιριάζουν ως άνθρωποι, τη Ζέτα Μακρυπούλια που δεν τους αρέσει ως ηθοποιός, αλλά και για τις "αλητείες" που κάνει μέχρι σήμερα.

Ο σκηνοθέτης της σειράς "Κλεμμένα Όνειρα" παραδέχτηκε πως αποδέχτηκε την πρόταση για τη θέση του κριτή στο "Just The 2 Of Us" με ελαφρά την καρδία. "Με πήραν τηλέφωνο από το σταθμό και με ρώτησαν αν ήθελα
να συμμετέχω στο σόου. Ήταν κάτι που δεν το είχα κάνει ποτέ. Η αλήθεια είναι ότι η εμπειρία μου σε αυτό είναι ένα μάθημα για μένα, καθώς δεν είχα μάθει να είμαι ποτέ κριτής τέτοιου τύπου. Στη δουλειά μου τα πράγματα είναι πολύ πιο σκληρά από ότι μέσα στο σόου. Γιατί εγώ πολλές φορές καλούμαι να πω σε έναν ηθοποιό ότι δεν κάνει για κάτι που στο κάτω κάτω είναι το επάγγελμά του και όχι μια πλάκα όπως στο σόου. Μου αρέσει πολύ όλο αυτό το 'πανηγύρι', αν και η αλήθεια είναι πως κουράζομαι αρκετά", είπε στο "Εγώ Weekly".

Ο Δημήτρης Αρβανίτης συνέχισε αναφερόμενος στους νέους του συνεργάτες που όπως τόνισε, δεν ταιριάζει με την Ρούλα Κορομηλά. "Είναι πολύ καλοί συνεργάτες οι υπόλοιποι κριτές. Όπως, για παράδειγμα, η Ρούλα Κορομηλά, που ως άνθρωποι δεν ταιριάζουμε και έχει άλλη τρέλα από τη δική μου, ή όπως ο Γιώργος Θεοφάνους, που έχει επίσης τη δική του. Αυτό είναι πολύ καλό σε μια επιτροπή. Και νομίζω πως αυτό ας κάνει να γινόμαστε καλύτεροι κάθε φορά".

Από την κριτική του, δεν ξέφυγε και η Ζέτα Μακρυπούλια για την οποία είπε χαρακτηριστικά ότι δεν του αρέσει σαν ηθοποιός. "Η Ζέτα είναι εξαιρετική και το έχω πει και στην ίδια. Δεν μου αρέσει όμως ως ηθοποιός. Είναι πολύ καλή, αλλά δεν είναι αυτό το βασικό της ταλέντο. Είναι ένας άνθρωπος που αγαπά το live και έχει τη χάρη να παρουσιάζει το σόου με τρομακτική άνεση. Είχα πολλά χρόνια να δω κάποιον που να μπορεί να λειτουργήσει τόσο καλά και τόσο δοτικά. Είναι ένας προικισμένος άνθρωπος και εμφανισιακά και νοητικά".

"Δεν έχω ηλικία"

Ο Δημήτρης Αρβανίτης δε δίστασε να δηλώσει την ηλικία του. Είναι 65 ετών και βγαίνει μαζί με τον 24χρονο γιο του: "Έκανα και τώρα κάνω αλητείες, γιατί δεν έχω ηλικία. Το θέμα της ηλικίας μου είναι λίγο μπερδεμένο. Την λέω και κάθε φορά προσθέτω και ένα χρόνο παραπάνω. Είμαι εξήντα τέσσερα και πάω στα εξήντα πέντε. Όταν βγαίνω τα βράδια με τον 24χρονο γιο μου, που γράφει τη μουσική στο σίριαλ, περνάμε καλά και οι δυο".

Οι σπουδές που δεν έγιναν

Ο γνωστός σκηνοθέτης αποκάλυψε ότι δεν έχει κάνει σπουδές πάνω στο αντικείμενό του. Όλα, όπως είπε, ξεκίνησαν ότι του ζήτησαν από την ΕΡΤ να κάνει μια σειρά ντοκιμαντέρ.

"Δούλευα στην ΕΡΤ όταν μου πρότειναν να κάνω μια σειρά από ντοκιμαντέρ δεκατριών λεπτών το καθένα. Μέχρι τότε δεν ήξερα τίποτα από σκηνοθεσία, απλά είχα διαβάσει πάρα πολύ γύρω από αυτό και, φυσικά, παρακολουθούσα πολύ κινηματογράφο. Πήρα λοιπόν τη μηχανή μου, έκανα τα ντοκιμαντέρ, τα πήγα, τα είδαν, τους άρεσαν και έτσι ξεκίνησα. Δεν το σπούδασα ποτέ. Απλά κάποια στιγμή παρακολούθησα για έξι μήνες κάποια σεμινάρια στην Αμερική, όπου και έμαθα να κάνω σκηνοθεσία για την τηλεόραση".

Τέλος, αναφέρθηκε και στο πρώτο βραβείο στην Biennale που όταν το πήρε δεν ήξερε καν τι ήταν και το πέταξε σε ένα συρτάρι.

"Επί δικτατορίας ασχολούμουν με τη φωτογραφία και τότε είχα στείλει στην Ελληνική Φωτογραφική Εταιρεία ένα σλάιτ με το οποίο κέρδισα ένα βραβείο που ούτε ήξερα τι ήταν. Μου το έφεραν και το πέταξα σε ένα συρτάρι. Χρόνια μετά ανακάλυψα ότι είχα πάρει το πρώτο βραβείο στην Biennale. Την περίοδο της δικτατορίας είχα κάνει πάλι μια έκθεση την οποία μου κατέβασαν γιατί το καθεστώς θεώρησε ότι ήταν εναντίον του. Δεν είμαι σίγουρος ότι ήταν, όπως δεν είμαι σίγουρος ότι δεν ήταν… Μια ολόκληρη δικτατορία δεν κατόρθωσε να μας μάθει τι θα πρέπει να σεβόμαστε και πόσο οφείλουμε να προσέχουμε αυτό το έθνος".
Keywords
Τυχαία Θέματα