Μπρούσκο VS Fatmagul: Οι λόγοι που πήρε τα... πάνω της η ελληνική μυθοπλασία!

14:15 29/10/2013 - Πηγή: TVNea
Οι τηλεοπτικές αναμετρήσεις συνήθως αξιολογούνται στη διάρκεια και όχι στην πρεμιέρα ή σε «ευθεία κόντρα» μιας ή δύο ημερών.

Από τη Χριστίνα Γαλανοπούλου

Ωστόσο, αυτό που εδώ και εβδομάδες συμβαίνει ανάμεσα στο «Μπρούσκο» και τη “Fatmagul” είναι εντυπωσιακό για διάφορους λόγους που δεν αφορούν μόνο τα ποσοστά τηλεθέασης, αλλά κυρίως την ανάγκη του τηλεοπτικού κοινού.

Για την ιστορία, ας αναφερθεί ότι η δυναμική που έχει αναπτύξει η ελληνική παραγωγή του ΑΝΤ1, ειδικά σε ό,τι αφορά το ενδιαφέρον του κοινού 15-44
ετών, στην παρούσα φάση μοιάζει να μην ανακόπτεται.

Το κοινό – και για την ακρίβεια το «αγαπημένο των διαφημιστών» κοινό – μοιάζει να προτιμά τη νέα ελληνική δραματική σειρά του καναλιού και να γυρίζει την πλάτη στη 2η σεζόν του τουρκικού σίριαλ που παίζει στο Mega.

Ενδεικτικά είναι τα ποσοστά τηλεθέασης της Τετάρτης που πέρασε. Τότε, το σίριαλ του ΑΝΤ1 βρέθηκε στο 36,1% στα δυναμικά κοινά και στο 23,7% στο σύνολο της τηλεθέασης, την ώρα που η τουρκική σειρά βρισκόταν στο 25,2% στο σύνολο, αλλά για μία ακόμη μέρα, έβλεπε τα ποσοστά των δυναμικών κοινών να «μένουν» στο 14,9%.

Για την ώρα, οι ερμηνείες που δίνονται από στελέχη προγράμματος των δύο καναλιών είναι πολλές: από το ότι «απέναντι» σε μία ενδιαφέρουσα, αλλά αρκετά στενόχωρη τουρκική παραγωγή, τοποθετήθηκε ένα νέο σίριαλ με άξονα του μία παράνομη ερωτική ιστορία με πολλά εξωτερικά γυρίσματα, μέχρι το υπεραπλουστευτικό ότι «ο Έλληνας βαρέθηκε τα τούρκικα».

Βέβαια, η αλήθεια είναι κάπου στη μέση, και κυρίως «γέρνει» προς το ότι ο ΑΝΤ1 – που για χρόνια «απείχε» από την ελληνική μυθοπλασία με άνευρες ως επί το πλείστον προσπάθειες – αυτή τη φορά επένδυσε σε ένα καλοδουλεμένο, απ’ όλες τις απόψεις, προϊόν.

Επίσης, υπήρξε (και πάντα από την πλευρά του καναλιού) δυνατή «επικοινωνία» της σειράς, ήδη από την πρώτη στιγμή των γυρισμάτων, με λεπτομέρειες που δίνονταν μέσω social media και έδειχναν ότι πρόκειται για μία σοβαρή προσπάθεια που δεν θα μείνει κλεισμένη σε «4 τοίχους».

Αν μάλιστα ισχύει το ότι τόσο το Μεγάλο Κανάλι όσο και ο ΑΝΤ1 έχουν αποφασίσει να «μετριάσουν» τις επιλογές στην τουρκική μυθοπλασία και να στραφούν σε – οικονομικές μεν-, ωστόσο φθηνές και ευρηματικές ελληνικές εναλλακτικές, τότε μάλλον θα ικανοποιηθεί και ένα μεγάλο κομμάτι του τηλεοπτικού κοινού που ποτέ δεν καλύφθηκε από την «επέλαση» των Τούρκων τηλεαστέρων την τελευταία 3ετία.

joytv.gr
Keywords
Τυχαία Θέματα