Απορρίφθηκαν τα ασφαλιστικά μέτρα των τηλεοπτικών σταθμών

18:31 11/7/2016 - Πηγή: TVNea
Απορρίφθηκαν από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων των τηλεοπτικών σταθμών Αlpha, Star Channel και Έψιλον, κατά του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες.

Η απόφαση αυτή ουσιαστικά απορρίπτει την αίτηση για «πάγωμα» του διαγωνισμού, αλλά η βασική απόφαση για την εγκυρότητα και συνταγματικότητα του διαγωνισμού θα εκδοθεί -πιθανόν- μετά το καλοκαίρι.

Το Δικαστήριο
– όπως είχε πράξει και με την σχετική αίτηση του Μεγκα- απέρριψε τις αιτήσεις που είχαν συζητηθεί κεκλεισμένων των θυρών στις 30 Ιουνίου 2016 . Παράλληλα όμως δημοσιοποιήθηκε το σκεπτικό της απόφασης με την οποία απορρίφθηκε η προγενέστερη σχετική αίτηση του MEGA. Σε αυτό το δικαστήριο επισημαίνει:

– Ότι η προσβαλλόμενη υπ΄ αριθμ. 7984/2016 απόφαση των υπουργών Επικρατείας και Οικονομικών με την οποία καθορίσθηκε στα 3 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης για κάθε μια από τις τέσσερις «δημοπρατούμενες άδειες», είναι προγενέστερη της προκήρυξης του διαγωνισμού (δηλαδή είναι εκτός διαγωνιστικής διαδικασίας). Όποτε, σύμφωνα με το Ν. 3886/2010 η αίτηση του Mega Channel δεν έχει το χαρακτήρα ασφαλιστικών μέτρων, αλλά το χαρακτήρα αίτησης αναστολής (Π.Δ. 18/1989).

– Όμως και ως αίτηση αναστολής απορρίπτεται καθώς επίμαχη υπουργική απόφαση δεν προκαλείται στον τηλεοπτικό σταθμό «βλάβη ανεπανόρθωτη ή δυσχερώς επανορθώσιμη», αλλά «ούτε στοιχειοθετούνται οι εξαιρετικοί εκείνοι λόγοι οι οποίοι θα μπορούσαν να δικαιολογήσουν» τη χορήγηση της αναστολής.

-Επέστρεψε δε στον τηλεοπτικό σταθμό το παράβολο που είχε καταθέσει για την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 33.233,34 ευρώ.

πηγή capital.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα