Απόψε στους ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ:'Θέλετε να μιλήσουμε για εμφύλιο'?

20:46 12/11/2013 - Πηγή: TVNea

MEGA 23.40: Εμφύλιος, πολιτικοί, τηλεόραση, φασισμός, μαχαίρωμα, τρομοκρατία, επανάσταση. Οι 7 επίκαιρες αυτές λέξεις απασχολούν τους «Πρωταγωνιστές» στο MEGA. Καλεσμένοι, ο φιλόσοφος Στέλιος Ράμφος και ο συγγραφέας Θανάσης Βαλτινός, δύο διανοούμενοι που έζησαν τον πραγματικό εμφύλιο του 1946 - '49.
Στο πλαίσιο της εκπομπής θα προβληθεί, για πρώτη φορά στην τηλεόραση, συνέντευξη που έδωσε ο Λεωνίδας Κύρκος στον Σταύρο Θεοδωράκη δύο μήνες πριν πεθάνει. Η συνέντευξη που είναι και η τελευταία που έδωσε ο ιστορικός ηγέτης της αριστεράς, έγινε
στις 17 Ιουνίου του 2011 στο σπίτι του στην Καλλιδρομίου, στα Εξάρχεια. Η βία, τα γιαουρτώματα, τα Δεκεμβριανά αλλά και ο Αλέξης Τσίπρας και ο Μάνος Χατζιδάκις «πρωταγωνιστούν» στη συζήτηση με τον Λεωνίδα - έτσι ήθελε να τον αποκαλούν σύντροφοι και φίλοι.
Στην εκπομπή μιλούν επίσης:
ο πολυβραβευμένος φωτορεπόρτερ-δημοσιογράφος Γιάννης Κόντος που εικόνες του έχουν δημοσιευθεί στα μεγαλύτερα διεθνή και ελληνικά έντυπα, μεταξύ των οποίων οι «The New York Times», «Time», «Stern», «Le Monde», «El Pais», «Guardian»).η Στεφανία Γουλιώτη που αυτόν τον καιρό ετοιμάζεται για την πρεμιέρα του έργου «Αστερισμοί», σε σκηνοθεσία του Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, στην Κεντρική Σκηνή του Θεάτρου του Νέου Κόσμου.o δημοσιογράφος Φώτης Βαλλάτος, συνιδρυτής ηλεκτρονικού περιοδικού.
Keywords
Τυχαία Θέματα