Αυτό θέλουν οι γυναίκες μετά το σεξ

10:46 15/5/2016 - Πηγή: TVNea
Και μετά το σεξ τι; Ένα καλό φαγητό; Ένα καλό τσιγάρο; Αγκαλιές και χάδια; Ή κάτι άλλο που δεν περνάει καν από το μυαλό μας; Οι επιστήμονες απαντούν!

Δεν πρόκειται για την ανακάλυψη του αιώνα, ούτε για ένα παράδοξο εύρημα που προκαλεί εντυπώσεις. Έρευνες έχουν ήδη δείξει ότι η αγκαλιά έχει ευεργετική επίδραση, όχι μόνο στην ψυχική αλλά και στη σωματική υγεία, ενώ επιπλέον αυξάνει την οικειότητα στις σχέσεις. Η επίδραση αυτή, κάποιους μπορεί να τους «αγγίζει» περισσότερο αλλά και η στιγμή που συμβαίνει μπορεί να έχει τη δική της σημασία.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο πραγματοποίησαν δύο μελέτες, σχετικά με τις επιδράσεις της αγκαλιάς μετά το σεξ. Στην πρώτη, συμμετείχαν 335 ενήλικες ηλικίας 18-64 (138 άνδρες, 197 γυναίκες). Όλοι βρίσκονταν σε σχέση, διάρκειας από τέσσερις μήνες έως 30 χρόνια.

Στη δεύτερη μελέτη, οι ερευνητές ζήτησαν από 101 ζευγάρια για να κρατήσουν καθημερινό ημερολόγιο, για τη σεξουαλική και μετά- σεξουαλική ζωή τους, για μια περίοδο 21 ημερών, με ένα follow-up, τρεις μήνες αργότερα.

Και οι δύο μελέτες οδήγησαν στο συμπέρασμα ότι η αγκαλιά είναι βασικό συστατικό για να πετύχει η «συνταγή» που θα προσφέρει ικανοποίηση στο σεξ και στη σχέση γενικότερα.

Γυναίκες και γονείς

Παρόλο που οι «αγκαλίτσες» μετά το σεξ ευεργέτησαν τη σχέση όλων των συμμετεχόντων, έπαιξαν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στις γυναίκες και στους γονείς. Και το αποτέλεσμα αυτό έχει λογική βάση.

Οι γυναίκες, ως μέρος της γενικότερης «αγαπησιάρικης» συμπεριφορά τους (σε σύγκριση με τους άνδρες, για τις γυναίκες οι αγκαλιές, εν γένει, είναι πιο σημαντικές και θεωρούν ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στην ικανοποίηση από τη σχέση), δίνουν μεγαλύτερη αξία στις εκδηλώσεις τρυφερότητας και στοργής μετά το σεξ. Το ίδιο ισχύει και για τους γονείς, οι οποίοι προφανώς έχουν λιγότερες ευκαιρίες να μείνουν μόνοι τους, να εκφράσουν την αγάπη τους και να νιώσουν οικειότητα.

Άλλες έρευνες, έχουν δείξει, μάλιστα, ότι τα δύο τρίτα των συμμετεχόντων, έχουν ως προς το θέμα αυτό, μεγάλες προσδοκίες.

Μήνυμα προς άνδρες: Μείνετε ξύπνιοι

Ένας λόγος για τον οποίο οι άνδρες δεν είναι ιδιαίτερα τρυφεροί μετά την σεξουαλική επαφή είναι ότι το σεξ τους εξαντλεί. Πολλές γυναίκες παραπονιούνται ότι μετά τον οργασμό, οι άνδρες πέφτουν στην αγκαλιά του Μορφέα (αντί να πέσουν στη δική τους), συχνά πριν καν οι ίδιες φτάσουν στην κορύφωση. Αλλά ακόμα και όταν φροντίσουν να ικανοποιήσουν πρώτα την παρτενέρ τους, ο ύπνος αμέσως μετά το σεξ στερεί από τις γυναίκες τις «τρυφερότητες», στις οποίες οι περισσότερες δίνουν μεγάλη αξία.

Κατά συνέπεια, οι άνδρες θα πρέπει να κάνουν ό, τι χρειάζεται για να μείνουν ξύπνιοι μετά το σεξ, και να αφιερώσουν ένα ικανοποιητικό χρονικό διάστημα σε αγκαλιές και χάδια. Έτσι θα απολαμβάνουν το σεξ περισσότερο και θα αισθάνονται καλύτερα για τη σχέση τους, ενώ παράλληλα θα είναι καλύτεροι σύντροφοι και εραστές!

liveit.grhttp://www.tvnea.com
Keywords
Τυχαία Θέματα