TOP TV: Τα θλιβερά ελληνικά media και ο συμβολισμός της φετινής πρωτιάς.

19:01 11/5/2014 - Πηγή: TVNea
Μπορεί φέτος να μην είχα τη χαρά να σχολιάσω μαζί σας τη φετινή Eurovision (κάτι που έκανε ακόμα καλύτερα ο tvmind για εσάς),ωστόσο δεν έχασα στιγμή από...το ζουμί του 59ου διαγωνισμού.
Δε με στεναχώρησε (μην τρελαθούμε κιόλας) η 20η θέση,μιας και το Rise up... ανυψώθηκε αισθητικά,τηλεοπτικά & -γιατί όχι-μουσικά, παραπάνω από πολλές, ανεκδιήγήγητες συμμετοχές μας στο παρελθόν. Ok,μπορεί το κομμάτι να είχε μυρωδιά 90τίλας, μπολιασμένη από απαραίτητη δόση κλαρινογαμπρισμού (έχει να κουνηθεί κωλ...ακι και αποτριχωμένα καγκούρια
στο beachόμπαρο...άλλο πράγμα αυτό το καλοκαίρι), ωστόσο ήταν αξιοπρεπέστατο και ξεσηκωτικό.
Θέλω σαν θεατής να βλέπω το Ελληνικό στοιχείο.Οπως το είδα πέρσι,στο Alcohol is free.Οχι όπως ξεχύθηκε,πιο κιτς και γραφικό από ποτέ,στο 'Οπα' του Αλκαίου ή το ζειμπέκικο-urban του Λούκα Γιώρκα.Η Ελλάδα είχε το σύνδρομο της Conchita χρόνια τώρα.Λίγο φεστιβάλ,λίγο Πολωνέζες μαζί μπας και πιάσουμε και την κιτσατη ψήφο.Φέτος,η πρόταση ήταν ξεκάθαρη,δεν έπιασε,no big deal.

Oσο για το υπερθέαμα των Δανών? Κρίμα που αμαυρώθηκε από τα πολλαπλά τεχινκά λάθη.Ισως,η μεγαλειώδης industrial σκηνή να 'σβήσει' αυτά τα ψεγάδια. Γιατί όχι,το οπτικό αποτέλεσμα (όμοιο του σπάνια βλέπουμε και στις ΗΠΑ) κατάφερε ακόμα και να κάνει υποφερτά στα μάτια μας,ακόμα και κάκιστα τραγούδια. Για άλλους,τα έπνιξε.Moναδικό σημείο στο οποίο το κοινό έμεινε κάτω από τον πήχυ? Οι γιούχες προς τις Ρωσίδες.Κατήντησε αηδια,σα να πατούσαν το play σε κάθε προσφώνηση της χώρας.Θέλει αρκετό δούλεμα με το μυαλό μας προτού γίνουμε πρόβατα της μάζας...Δεν έχω δει αποδοκιμασίες για ΠΟΛΛΑ πολιτικά εγκλημάτα εδώ & 10ετίες.Βλέπε Ισραήλ,Τουρκία,Fyrom, Διάλυση της Γιουγκοσλαβίας κτλ κτλ...Τότε δεν υπήρχε Twitter...

Πάμε Βιέννη λοιπόν,το Μάιο του 2014. Πανάξια νικήτρια η Αυστρία,η οποία στηρίχθηκε ΕΝΤΕΧΝΑ & από τους Δανούς.Δεν αντιμετωπίστηκε σα γραφική drama queen,η οποία απλά θα κάνει το κομμάτι της και θα σαρώσει στα social media. Για όλους ήταν η προκλητική (ώριμη, πολιτικοποιημένη μετεξέλιξη της Dana) diva με το υπέροχο τραγούδι. Οσο για εκείνη? Το...παιξε υπέροχα, ακόμα και οι λυγμοί της σε κάθε 12άρι ήταν στο ρολάκι.Είχε προετοιμαστεί για αυτό το 3λεπτο..for years, μπροστά σε ένα τόσο gay friendly κοινό.Σα να έβλεπα το Νειμάρ στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Μοναδικό θλιβερό θέαμα? Οι ελληνικές εκπομπές.Με ελάχιστες εξαιρέσεις (μια εξ' αυτών εκείνη της Μελέτη),τα εγχώρια media αφιέρωσαν ΠΟΛΥ χρόνο, δυσανάλογο της δουλειάς που είχαν ρίξει...Ανημέρωτοι,με γραφικές ατάκες & ελλιπείς πληροφορίες,βουτηγμένοι στη μιζέρια της tv μας.Κορωνίδα,ποια άλλη η νέα βασίλισσα Σπυροπούλου.Αγενέστατη όπως πάντα, είχε πάρει εργολαβία σήμερα την 'άνάλυση' του τελικού,χωρίς να έχει ασχοληθεί ούτε ώρα.... Γιατί να το χρειαστεί άλλωστε...Μέχρι κι η Σουλιώτη ηρέμησε φέτος, τι άλλο αστρολογικό σημάδι χρειάζεστε για να ανανεώσουμε το θεματάκι Eurovision??

Και του χρόνου....
Darwin.
(YΓ.Αδιάψευστος μάρτυρας ο Γιώργος Πασχαλίδης...του είχα δώσει ΚΑΙ φέτος ακριβή 4άδα της κορυφής,πριν κλείσουν οι γραμμές!!)
Keywords
Τυχαία Θέματα