Star - Μελέτη: Το επικοινωνιακό λάθος, η βελτίωση, τα όσα πρέπει να αλλάξουν άμεσα και ο χρόνος που τελειώνει..

11:01 23/1/2014 - Πηγή: TVNea
Δεύτερη φορά το ίδιο επικοινωνιακό λάθος, δείχνει πραγματική ανησυχία για το τι μέλλει γενέσθαι και όχι άδικα. Υπάρχουν συνεχή δημοσιεύματα, που θέλουν την εκπομπή της Ελεονώρας Μελέτη να κόβεται, τα νούμερα τηλεθέασης είναι μεν πολύ μέτρια, όχι όμως άσχημα και το κανάλι διαψεύδει τα αυτονόητα για δεύτερη φορά. Δεν χρειάζεται. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο ίδιος ο καπετάνιος οφείλει να αποδείξει ότι το καράβι πάει σε σωστή πορεία και όχι στα βράχια. Η Ελεονώρα Μελέτη,
που φημίζεται για την ειλικρίνειά της, με πρόσφατα παραδείγματα, μπορεί να μιλήσει για το θέμα η ίδια και μάλιστα μέσα από τον αέρα της εκπομπής της. Είχε αναφερθεί άλλωστε στο πρόσφατο παρελθόν σε ένα ευρύτερο πλαίσιο του ίδιου θέματος λέγοντας πώς δεν είναι δυνατόν όλοι να κάνουν 30 και 40%. Έχει απόλυτο δίκαιο. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι η προσπάθεια μένει εκεί.

Είχα ξαναναφερθεί στην εκπομπή αυτή Star - Μελέτη: Οι λόγοι που οδήγησαν στον καταποντισμό. Αναστρέψιμη ή όχι η κατάσταση; Τι μπορεί να αλλάξει; και τα προβλήματα που εν γένει αντιμετωπίζει. Από τότε άλλαξαν ορισμένα πράγματα. Οι συνεντεύξεις απέκτησαν μια κάποια τηλεοπτική στιβαρότητα και υπάρχει πλέον τηλεοπτικό ρεπορτάζ -έστω σε επίπεδο Dancing-. Κακά τα ψέμματα, υπάρχει και ένα τηλεοπτικό ταβάνι. Όμως, η αρχισυνταξία παραμένει πολύ κουρασμένη. Τίποτα φρέσκο, παρά μόνο συνεντεύξεις που και αυτές ναι μεν βγάζουν είδηση-θέμα σε websites και blogs, αλλά λίγο πολύ κούρασαν. Έγιναν αναμενόμενες. Το να μην είναι τόσο πολυθεματική η δομή της εκπομπής-μπλέντερ- θα ήταν μια στέρεη βάση. Δεν χρειάζονται πάνω από 4-5 θέματα, αρκεί να υπάρχει ουσιαστική ανάλυση και φυσικά τηλεοπτικό ενδιαφέρον. Επίσης, ο τόσο χαλαρός ρυθμός που επικρατεί αποτελεί επιπλέον μειονέκτημα. Οφείλει να γίνει πιο δεμένη η ροή.

Η σεζόν φτάνει ήδη στα μισά της και τα περισσότερα έχουν κριθεί. Χρόνος για αλλαγές υπάρχει παντά, αλλά όχι τόσος ώστε να σπαταληθεί χωρίς πρόσθετη προσπάθεια. Τα πράγματα δεν είναι ευοίωνα για την εκπομπή, αλλά τουλάχιστον αναστρέψιμα μέχρι στιγμής.

Χρήστος Ανδρόνικος
Keywords
Τυχαία Θέματα