RetroTV: Ελληνικά reality shows που δεν... τράβηξαν! (Μέρος Β')

18:46 5/11/2013 - Πηγή: TVNea
Μετά το πρώτο και άκρως επιτυχημένο μέρος αυτού του αφιερώματος [διαβάστε το εδώ:2013/11/retrotv-reality-shows.html], επιστρέφω δριμύτερος με το δεύτερο και ακόμη πιο σπαρταριστό κομμάτι! Φαίνεται πως τα retro είναι η αδυναμία σας! Καθώς λοιπόν θυμόμαστε και εντοπίζουμε εκείνα τα reality shows που δεν είχαν και την καλύτερη πορεία στην ελληνική τηλεόραση, επτά ακόμη παραδείγματα έρχονται να προστεθούν στη... μαύρη αυτή λίστα.

Στο πρώτο μέρος του
αφιερώματος, εστιάσαμε σε παραγωγές από το 2002 έως το 2008. Σήμερα, θα συναντήσουμε 7 παραγωγές που προβλήθηκαν και γρήγορα εξαφανίστηκαν μόλις μέσα στη διετία 2010-2012. Όπως θα παρατηρήσετε, την... τιμητική τους έχουν αποκλειστικά και μόνο ο Ant1 και ο Alpha, αφού τη διετία αυτή που εξετάζουμε ήταν τα μόνα κανάλια που "πειραματίζονταν" με διάφορα reality concepts, πολλά από τα οποία βρέθηκαν στον κάλαθο των τηλεοπτικών αρχήστων. Έτοιμοι;

2010 - TOP CHEF (ANT1)
Μπορεί στην Αμερική το "Top Chef" να καθηλώνει εκατομμύρια τηλεθεατές στους δέκτες τους και να μετρά ήδη την 11η σεζόν προβολής του, στην Ελλάδα δε φάνηκε να συγκινεί ιδιαίτερα το κοινό. Μάταια η Νάντια Μπουλέ προσπαθούσε να βρει και να αναδείξει κάθε Πέμπτη βράδυ τον Έλληνα top chef. Το πείραμα αποτυχημένο, αν και η εκπομπή ήταν σε γενικές γραμμές καλογυρισμένη και "αξιοπρεπής". Οι τηλεθεάσεις σπάνια ξεπερνούσαν το 15%, ωστόσο το "Top Chef" κράτησε για μία ολόκληρη σεζόν.

2010 - BIG BROTHER: Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ (ALPHA)
Έξι χρόνια μετά το τέλος του... original και πρωτότυπου Μεγάλου Αδελφού του Ant1, ο Alpha αποφάσισε να επαναφέρει το επιτυχημένο format πίσω στα ελληνικά τηλεοπτικά πράγματα. Μία από τις πιο άτυχες στιγμές στην καριέρα της Ρούλας Κορομηλά, δεδομένου ότι, πέρα από τα χαμηλά νούμερα τηλεθέασης (σε σύγκριση και με το παλαιότερο), θεωρήθηκε πρόγραμμα εντελώς ανούσιο και ανιαρό τη συγκεκριμένη τηλεοπτική περίοδο. Μονοψήφιες ή ίσες της βάσης οι τηλεθεάσεις στις καθημερινές μεταδόσεις, γύρω ή λίγο πάνω από το 20% οι τηλεθεάσεις των live shows.

2010 - HOTEL INSPECTOR (ALPHA)
Κάπου εκεί στα μέσα του Γενάρη του 2010 έκανε πρεμιέρα το πρωτότυπο για τα μέχρι τότε δεδομένα της ελληνικής τηλεόρασης, "Hotel Inspector". Ο Alpha, μέσα σε μία... φρενίτιδα reality εκείνο το διάστημα, έφερε στα καθ' ημάς το αμερικανό αυτό project. Η Βίκυ Βαμιεδάκη, ειδήμων των ταξιδιωτικών προορισμών, ανέλαβε ρόλο επόπτη και πραγματοποίησε ελέγχους στα ελληνικά ξενοδοχεία. Παρά την όποια πρωτοτυπία, τα επεισόδια ήταν μόλις 7 και η τηλεθέαση πολύ χαμηλή για να συνεχίσει παρακάτω.

2010 - SUPER ΝΤΑΝΤΑ (ALPHA)
Το δικό της ρεκόρ στην ελληνική τηλεόραση διαθέτει η εκπομπή "Super Νταντά", που έκανε πρεμιέρα το Μάρτιο του 2010 στον Alpha. Βέβαια, δεν πρόκειται για ρεκόρ τηλεθέασης, αλλά για το ρεκόρ λιγότερων επεισοδίων σε ελληνική παραγωγή! Μόλις 1 ήταν το επεισόδιο που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε και έπειτα το ΕΣΡ επενέβη και διέκοψε το εν λόγω πρόγραμμα. Η ψυχολόγος και κοινωνική λειτουργός Εύα Τριανταφυλλίδου αναλάμβανε να επισκεφθεί οικογένειες που αντιμετώπιζαν πρόβλημα με την ατίθαση συμπεριφορά των παιδιών τους. Το ΕΣΡ έκρινε απρεπή την προβολή ανήλικων παιδιών στην τηλεόραση.

2011 - BOTRINI'S PROJECT (ALPHA)
Την ευθύνη οργάνωσης και λειτουργίας ενός νέου πραγματικού εστιατορίου ανέλαβε ο Έκτορας Μποτρίνι, μαζί με 12 άπειρους στη μαγειρική παίκτες. Μετά το επιτυχημένο πέρασμα του "Εφιάλτη στην κουζίνα" από την ελληνική τηλεόραση, ο βραβευμένος σεφ... σκόνταψε σε μία αποτυχία, η οποία φαινόταν από νωρίς. Το εστιατόριο εν τέλει άνοιξε, αλλά το κοινό δεν έδειξε να συμμερίζεται τον κόπο και την πρόοδο των παικτών.

2011 - FAB5 (ANT1)
Μία εκπομπή που περισσότερο τράβηξε τα βλέμματα και προκάλεσε συζητήσεις για τις ίντριγκες και τις εκατέροθεν δηλώσεις μεταξύ Ηλία Ψινάκη και Τρύφωνα Σαμαρά, παρά για το... έργο και την τηλεθέαση που πρόσφερε. Ηλίας Ψινάκης, Λάκης Γαβαλάς, Τρύφωνας Σαμαράς, Γιώργος Μέρλος, Παναγιώτης Φασουλής. Το "Fab5" έκανε πρεμιέρα κάποια Τετάρτη του Οκτώβρη το 2011 και μέτρησε μόλις 13 επεισόδια. Οι μονοψήφιες τηλεθεάσεις και η ηχηρή αποχώρηση του Ηλία Ψινάκη καταδίκασαν την πορεία της εκπομπής. Για τους τύπους αναφέρουμε πως οι πέντε αυτοί άντρες αναλάμβαναν την εξ ολοκλήρου μεταμόρφωση ενός ανθρώπου, από στυλιστικής έως βιοποριστικής απόψεως.

2011 - REAL HOUSEWIVES OF ATHENS (ANT1)
Και πώς θα μπορούσε να κλείσει καλύτερα αυτό το διμερές αφιέρωμα στα αποτυχημένα reality shows, χωρίς να συμπεριληφθεί σε αυτά το "Real Housewives of Athens". Έξι κυρίες της "καλής κοινωνίας" θέλησαν να μας αποδείξουν - ανεπιτυχώς - πως αυτές είναι οι αληθινές νοικοκυρές της Αθήνας. Η προσπάθειά τους δεν απέδωσε καρπούς και δε βρήκε σύμφωνο ούτε το τηλεοπτικό κοινό. 12 ήταν τα επεισόδια που προβλήθηκαν, με τις πρωταγωνίστριες στο τέλος να βγάζουν τα εσώψυχά τους η μία για την άλλη. Glamorous!
Keywords
Αναζητήσεις
νταντα στα ελληνικα σουπερ, reality μαγειρικης alpha 2012
Τυχαία Θέματα