American Idol: Στο κόκκινο η συμμετοχή στην ψηφοφορία

17:26 2/4/2011 - Πηγή: TVNea
ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΕΚΟΡ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ - ΑΣΥΛΛΗΠΤΑ ΝΟΥΜΕΡΑ
Στην τελευταία ψηφοφορία του «American Idol» για τους καλύτερους 11 και στην οποία αποχώρησαν τόσο η Thia Megia, όσο και η Pia Toscano η εκπομπή δεν συγκέντρωσε μόνο ιδιαίτερα υψηλά τηλεθεάσεις, αλλά σημείωσε και ιστορικό ρεκόρ συμμετοχής του κοινού στην διαδικασία της ψηφοφορίας.
Συγκεκριμένα την Τετάρτη,
ημέρα
παρουσίασης των κομματιών από τους υποψηφίους, η εκπομπή έκανε 21,1% στο εμπορικό κοινό, καταγράφοντας 24 εκατομμύρια ενεργοποιημένες τηλεοπτικές συσκευές. Την Πέμπτη, κατά την διάρκεια ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων η εκπομπή διατηρήθηκε ψηλά συγκεντρώνοντας 21,4 εκατομμύρια τηλεθεατές και καταγράφοντας ένα υψηλό 20%. Όπως ενημέρωσε ο χορηγός της εκπομπής και ο μεγαλύτερος τηλεφωνικός όμιλος στην Αμερική η at&t προσμετρήθηκαν συνολικά 55 εκατομμύρια ψήφοι.
Από φέτος το κοινό έχει την δυνατότητα να ψηφίσει και διαδικτυακά μέσα από ένα πρωτότυπο σύστημα που συνδυάζει το facebook και την  ip διεύθυνση των χρηστών. Αξιοσημείωτο? Η ψηφοφορία μέσω σταθερού είναι εντελώς δωρεάν, ενώ για την ψηφοφορία μέσω SMS το κόστος για τους πελάτες  της at&t είναι μηδαμινό, ενώ συνδρομητές άλλων δικτύων καταβάλλουν την ελάχιστη χρέωση. Για την διαδικτυακή ψηφοφορία υπάρχει όριο 5 ψήφων κατ’ άτομο και 50 ψήφοι για το σύνολο των εκπομπών.

Που πήγε το Φράηντεϊζ? Εκτάκτως το Φράηντεϊζ κυκλοφορεί την Κυριακή σε μία ειδική -αφιερωματική- έκδοση του Domenica. Κανονικά μαζί με ολοκαίνουργιο Φράηντεϊζ την Παρασκευή 8 Απριλίου 2011.
Keywords
Τυχαία Θέματα