63 υποψηφιότητες για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας

10:01 15/10/2011 - Πηγή: TVNea

63 ταινίες από ισάριθμες χώρες έθεσαν υποψηφιότητα για το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας στα 84α Όσκαρ, όπως έγινε γνωστό από την Ακαδημία Κινηματογράφου και Τεχνών, η οποίας διοργανώνει κάθε χρόνο τα δημοφιλή βραβεία.
Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσει η ταινία “Attenberg”, της Αθηνάς-Ραχήλ Τσαγγάρη. Η σκηνοθέτις Αθηνά - Ραχήλ
Τσαγγάρη είναι η παραγωγός της ταινίας «'Αλπεις», του Γιώργου Λάνθιμου, που φέτος διακρίθηκε στο κινηματογραφικό Φεστιβάλ της Βενετίας. Στο “Attenberg” εμφανίζεται ο Γιώργος Λάνθιμος στον ρόλο του πρωταγωνιστή, έχοντας στο πλευρό του την Αριάν Λαμπέτ και τον Βαγγέλη Μουρίκη. Η ταινία πρόσφατα έλαβε και το βραβείο καλύτερης ταινίας στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου RO-IFF της Ρουμανίας.
Στις υποψηφιότητες για το βραβείο καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας περιλαμβάνεται για πρώτη φορά φέτος η Νέα Ζηλανδία. Μεταξύ των πιο γνωστών ταινιών που εκπροσωπούν τη χώρα τους στα Όσκαρ είναι και οι "In Darkness" (Πολωνία) και "Black Bread" (Ισπανία).
Η Ακαδημία πρόκειται να ανακοινώσει στις 24 Ιανουαρίου 2012 την επιλογή των πέντε από τις 63 ταινίες που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους για το Όσκαρ ξενόγλωσσης ταινίας.
Η τελετή απονομής των 84ων βραβείων Όσκαρ πρόκειται να πραγματοποιηθεί στις 26 Φεβρουαρίου του 2012 στο Λος Άντζελες.

 ant1online


Keywords
Τυχαία Θέματα