Ξυπνούν μνήμες από την τραγωδία στο Βόσακο

Πτυχές της ανείπωτης τραγωδίας που εκτυλίχθηκε τον Ιούλιο του 2007 στο φαράγγι του Βόσακου όπου έχασαν την ζωή τους οι τρεις εποχικοί πυροσβέστες αναμένεται να ξεδιπλωθούν αύριο στην αίθουσα του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Ρεθύμνου.

Όπως αναφέρει το prismanews.gr, την ημέρα εκείνη η Κρήτη και ολόκληρη η Ελλάδα δάκρυσε για τον άδικο χαμό των τριών παλικαριών που θυσιάστηκαν εν ώρα καθήκοντος. Ο Νικήτας Κορομηλάς, πατέρας ενός παιδιού, ο Στέλιος Μαρκάκης

και ο Ηρακλής Τζανάκης ήταν οι τρεις νέοι άνθρωποι που κάηκαν ζωντανοί σε αυτό το φαράγγι - κόλαση, βυθίζοντας στο πένθος τις οικογένειες τους αλλά και την πυροσβεστική οικογένεια.

Ο τέταρτος συνάδελφος τους, ο Μανώλης Μανωλιτσάκης, πατέρας τεσσάρων παιδιών, κατάφερε να γλυτώσει την ζωή του, μπαίνοντας στο κοίλωμα μιας σπηλιάς, όμως υπέστη σοβαρότατα εγκαύματα με αποτέλεσμα να χρειαστεί να νοσηλευτεί για μήνες στο νοσοκομείο Γεννηματάς και να υποβληθεί σε πολλαπλές χειρουργικές επεμβάσεις.

Η δίκη αναμένεται να εκδικαστεί μέσα σε φορτισμένο κλίμα παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πέντε χρόνια από την ημέρα της τραγωδίας.

Στο εδώλιο παραπέμπονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και της σωματικής βλάβης από αμέλεια οι τρεις επικεφαλής συντονιστές της μοιραίας επιχείρησης, οι οποίοι είχαν την ευθύνη τόσο σε σχέση με την κατάσβεση της πυρκαγιάς όσο και για την καθοδήγηση του πεζοπόρου τμήματος στο οποίο ανήκαν τα αδικοχαμένα παλικάρια.

Keywords
Τυχαία Θέματα