Αυτονομείται η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων

Επίσης, σύντομα θα ενταχθεί στη Γενική γραμματεία το Σώμα Δίωξης Οικονομικών Εγκλήματος και οι υπόλοιποι ελεγκτικοί Μηχανισμοί καθώς και η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων. Όσον αφορά στο ΣΔΟΕ τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί η ανασύστασή του, καθώς και οι καταργήσεις

ορισμένων περιφερειακών υπηρεσιών του.

Οι επικεφαλής της τρόικας αναμένεται να ζητήσουν αλλαγές στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό προκειμένου να αυξηθούν τα δημόσια έσοδα τα οποία από τον πρώτο μήνα του έτους παρουσιάζουν υστέρηση.

το μέγεθος του προβλήματος φαίνεται και από τα στοιχεία των ελέγχων που δημοσιοποιήθηκαν χθες. Συγκεκριμένα:

1. Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί 330 τακτικοί έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις και συνολικά μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει να έχουν γίνει συνολικά 750 έλεγχοι. Τον Ιανουάριο ολοκληρώθηκαν μόλις 4 έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται 309 έλεγχοι.

2. Μέχρι το τέλος Ιουνίου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί 350 προσωρινοί έλεγχοι σε μεγάλες επιχειρήσεις και μέχρι το τέλος του έτους 750 έλεγχοι. Μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν 224 έλεγχοι ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται 223.

3. Σύμφωνα με τους στόχους του Μνημονίου μέχρι το τέλος Ιουνίου πρέπει να διενεργηθούν 1200 έλεγχοι σε αυτοαπασχολούμενους και φυσικά πρόσωπα μεγάλου πλούτο και συνολικά 2600 μέχρι το τέλος του έτους. Μέχρι τις 31 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν 33 έλεγχοι, ενώ σε εξέλιξη είναι 60 έλεγχοι.

Keywords
Τυχαία Θέματα