Ξεκίνησε η 21η σύνοδος της Κοινοπολιτείας στην Αυστραλία

Την έναρξη των εργασιών της 21ης συνόδου κορυφής των αρχηγών των κυβερνήσεων των 54 χωρών της Κοινοπολιτείας, κήρυξε σήμερα επισήμως η βασίλισσα της Αγγλίας Ελισάβετ II.

Στη συγκεκριμένη σύνοδο, που λάβει χώρα στο Περθ της νοτιοδυτικής Αυστραλίας, συμμετέχουν οι περισσότεροι πρωθυπουργοί των χωρών της Κοινοπολιτείας.

Μεταξύ των απόντων είναι ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μαμοάν Σινγκ, ο οποίος δεν εξήγησε τους λόγους της απουσίας του, ενώ ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Ντέιβιντ Κάμερον θα φθάσει στο Περθ αργά σήμερα λόγω των διαπραγματεύσεων για την κρίση χρέους στην ευρωζώνη.

Ανάμεσα στα θέματα της ημερήσιας διάταξης της 21ης συνόδου κορυφής της Κοινοπολιτείας είναι τα ανθρώπινα δικαιώματα και μια τροποποίηση των κανονισμών που αφορούν τη διαδοχή στο θρόνο της Αγγλίας, που θα επιτρέψουν σε μια πρωτότοκη κόρη να γίνει βασίλισσα ακόμα κι αν έχει μικρότερο αδελφό.

Η αστυνομία έχει λάβει μέτρα ασφαλείας γύρω από το συνεδριακό κέντρο του Περθ όπου διεξάγεται η σύνοδος της Κοινοπολιτείας, για να κρατήσει σε απόσταση περίπου 1.500 διαδηλωτές.

Keywords
Τυχαία Θέματα