Ξεκινάει η Παγκόσμια Εβδομάδα Επιχειρηματικότητας

Ο θεσμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας (ΠΕΕ) θα ξεκινήσει για πρώτη φορά φέτος από την Αθήνα, και θα αναμεταδοθεί ζωντανά…

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου (05/11/2014) ο οικοδεσπότης της διοργάνωσης Μιχάλης Στάγκος, συνιδρυτής των Industry Disruptors- Game Changers (ID-GC), ο οποίος υπογράμμισε: «Προσδοκούμε με το Dirsupt, να δημιουργήσουμε μια νέα δυναμική,

που θα θέσει την Αθήνα ως επίκεντρο της μεγαλύτερης πλατφόρμας για την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία στη νοτιανατολική Ευρώπη και Μεσόγειο. Θέλουμε, έτσι, να αναδείξουμε την παραγωγική πλευρά της Ελλάδας σε ένα παγκόσμιο κοινό και, παράλληλα, να εμπνεύσουμε και να βοηθήσουμε τους νέους που δεν σταματούν να σκέφτονται, να ονειρεύονται και να δημιουργούν ακόμα και υπό αυτές τις συνθήκες κρίσης».

Παράλληλα, κατά τη συνέντευξη Τύπου παρουσιάστηκαν ο θεσμός της Παγκόσμιας Εβδομάδας Επιχειρηματικότητας και οι κορυφαίοι ομιλητές που θα φιλοξενηθούν στη διήμερη γιορτή της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας στην Αθήνα.

Το Disrupt Startup ScaleUP πλαισιώνεται από πέντε «ζωντανούς» διαγωνισμούς ιδεών, επιχειρηματικότητας και καινοτομίας, στους οποίους ομάδες από 30 χώρες που έχουν διακριθεί στις προηγούμενες διαγωνιστικές φάσεις, διαγωνίζονται μπροστά σε «ζωντανό» κοινό και κριτική επιτροπή. Με ιδέες και επιχειρηματικά σχέδια σε όλους τους παραγωγικούς τομείς -τον πρωτογενή τομέα, την τεχνολογία, τη δημιουργική βιομηχανία και τον χώρο της υγείας- τα startups καλούνται να παρουσιάσουν, να αποδείξουν και να πείσουν για τη βιωσιμότητα του επιχειρηματικού τους σχεδίου.

Το διήμερο διοργανώνεται από τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Industry Disruptors- Game Changers (ID-GC), με στόχο την ανάδειξη της Ελλάδας σε έναν πόλο καινοτομίας, τεχνολογίας και επιχειρηματικότητας, την προβολή του ελληνικού επιχειρηματικού ταλέντου και την καθιέρωση μιας κουλτούρας δημιουργίας, εξωστρέφειας και ανάπτυξης. Οι ID-GC αποτελούν μια πρωτοβουλία που στόχο έχει τη δημιουργία ενός οικοσυστήματος που ενισχύει και προάγει την καινοτομική επιχειρηματικότητα στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων, εστιάζοντας στη νεοφυή επιχειρηματικότητα και την εξωστρέφεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα