Τσίπρας: «Η ΕΥΠ λειτουργεί ως ξέφραγο αμπέλι»

Την πλήρη αδυναμία ελέγχου του απορρήτου των επικοινωνιών και της ΕΥΠ από την αρμόδια Αρχή Διασφάλισης Απορρήτου Επικοινωνιών, κατήγγειλε στη Βουλή ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Αφορμή για την επίκαιρη ερώτηση του κ. Τσίπρα

προς τον πρωθυπουργό αποτελούν τα όσα ανέφερε προ ημερών στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι το θέμα αυτό έχει να κάνει με την ίδια τη λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, ενώ παραπέμποντας στην πολύκροτη υπόθεση των υποκλοπών, κάλεσε την κυβέρνηση να λάβει τα απαιτούμενα ώστε οι εταιρείες που εμπλέκονται στην παρακολούθηση του πρώην Πρωθυπουργού, να πληρώσουν επιτέλους τα πρόστιμα που τους επιβλήθηκαν.

Ποιος μπορεί να μας διαβεβαιώσει ότι τα τηλέφωνα που παρακολουθούνται με εισαγγελική παραγγελία, είναι τα ίδια που αντιστοιχούν στα συγκεκριμένα πρόσωπα για τα οποία έχει εκδοθεί η εισαγγελική παραγγελία, ρώτησε ο κ. Τσίπρας και κατήγγειλε πως εδώ και τρία χρόνια, από τον Ιανουάριο του 2009 «η ΕΥΠ λειτουργεί ως ξέφραγο αμπέλι, ανεξέλεγκτα».

«Εγώ, ως πολίτης, δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη στον πράκτορα της ΕΥΠ και δεν μπορώ να έχω καμιά εμπιστοσύνη στον πράκτορα της ΕΥΠ γιατί γνωρίζουμε πάρα πολύ καλά ποιος ήταν ο ρόλος αυτής της υπηρεσίας διαχρονικά», παρατήρησε χαρακτηριστικά και καταλήγοντας, επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αλλαγή του θεσμικού πλαισίου ελέγχου της Ε.Υ.Π.

«Επιτέλους», τόνισε, «η Ε.Υ.Π. πρέπει να λειτουργεί με διαφάνεια και δημόσιο έλεγχο και κυρίως με κοινοβουλευτικό διακομματικό έλεγχο και να μην είναι έρμαιο των διαθέσεων του εκάστοτε υπουργού ή περισσότερο των κυκλωμάτων που βρίσκονται και πίσω από τους υπουργούς».

Keywords
Τυχαία Θέματα