Το σταματημένο ρολόι του Μονάχου… (photos+videos)

13:04 6/2/2014 - Πηγή: NewsBomb

Η 6η Φεβρουαρίου είναι η ημέρα που άλλαξε για πάντα τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφού σαν σήμερα πριν από 56 χρόνια, το αεροπορικό δυστύχημα του Μονάχου «ξεκλήρισε» την αγγλική ομάδα, αλλά της έδωσε το έναυσμα για τη δημιουργία των «μπέμπηδων» του σερ Ματ Μπάσμπι που αποτέλεσαν την αφετηρία για το «χτίσιμο» του μύθου των «κόκκινων διαβόλων».

Λίγες ώρες πριν η πτήση της British Airways φτάσει στο Μόναχο για ανεφοδιασμό, η Μάντσεστερ

Γιουνάιτεντ είχε αποσπάσει ισοπαλία (3-3) από τον Ερυθρό Αστέρα στο Βελιγράδι κι είχε πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών ομάδων Ευρώπης. Η ομάδα του Ματ Μπάσμπι είχε δείξει πως είναι στα… πάνω της εκείνη την εποχή, κανείς όμως δεν μπορούσε να φανταστεί τι θα γινόταν μερικές ώρες αργότερα.

Το αεροπλάνο που μετέφερε την αποστολή, αλλά και Άγγλους δημοσιογράφους, σταμάτησε για ανεφοδιασμό στη γερμανική πόλη που είχε πληγεί από κακοκαιρία. Στις 2:19, ξημερώματα της 6ης Φεβρουαρίου, το αεροπλάνο προσπαθεί να απογειωθεί για Αγγλία. Αδύνατον λόγω των καιρικών συνθηκών. Στις 2:34, γίνεται ακόμα μια προσπάθεια, αλλά κι αυτή αποτυχημένη. Η τρίτη, ήταν και η φαρμακερή…

Διαβάστε περισσότερα και δείτε τις φωτογραφίες και τα βίντεο στο Onsports.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα