Το Παρίσι αναλαμβάνει δράση για τους Γάλλους στη Χομς

Σε «πλήρη κινητοποίηση» βρίσκεται η Γαλλία για να παράσχει βοήθεια στους Γάλλους που βρίσκονται στην πόλη Χομς, όπου την Τετάρτη σκοτώθηκαν δύο δημοσιογράφοι.

«Έχουμε πλήρως κινητοποιηθεί για να παράσχουμε βοήθεια στους συμπατριώτες μας που βρίσκονται στην Χομς», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ρομέν Ναντάλ, αναπληρωτής εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, ο οποίος δεν θέλησε να δώσει οποιεσδήποτε λεπτομέρειες σχετικά με αυτή την κινητοποίηση.

Η πόλη της Συρίας υφίσταται

σφοδρούς βομβαρδισμούς, από τους οποίους πλήγηκε το οίκημα όπου βρίσκονταν οι δύο δημοσιογράφοι. Πάντως, σήμερα δεν ήταν σαφές πού βρίσκονταν τα σώματα των δύο δημοσιογράφων και ποια ήταν η κατάσταση των τραυματιών.

Ερωτηθείς σχετικά με την ταυτότητα των άλλων ανθρώπων που τραυματίστηκαν στην πόλη Χομς, ο Ρομέν Ναντάλ αρνήθηκε να δώσει λεπτομέρειες. «Για να διατηρηθεί η αποτελεσματικότητα της δράσης μας, αρχή μας είναι να μην ανακοινώνουμε την ταυτότητα των συμπατριωτών στους οποίους παρέχουμε βοήθεια στο εξωτερικό», σημείωσε.

Ωστόσο, έχει γίνει γνωστό ότι μια ακόμα Γαλλίδα δημοσιογράφος βρίσκεται τραυματισμένη σε κρίσιμη κατάσταση στη Χομς. Σε βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα, η Εντίθ Μπουβιέ ζητά να μεταφερθεί άμεσα στο Λίβανο.

Keywords
Τυχαία Θέματα