Βενιζέλος:«Καταψήφιση σημαίνει μετατροπή σε Αλβανία και Μολδαβία»!

Το PSI πέρασε νωρίτερα από την Βουλή, αλλά η συζήτηση που προηγήθηκε χαρακτηρίστηκε από κόντρες και έντονους διαξιφισμούς.

Πρωταγωνιστής ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος και επιχείρησε να περιγράψει τι θα γινόταν σε περίπτωση που δεν περνούσε το νέο πρόγραμμα για την Ελλάδα.

Ο κ. Βενιζέλος

τόνισε πως η μόνη κατάληξη μιας καταψήφισης του νέου προγράμματος, οδηγεί, είτε στη συντεταγμένη χρεοκοπία εντός του ευρώ, με εντονότερη στήριξη εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων, είτε σε ασύντακτη χρεοκοπία που θα έφερνε την Ελλάδα «στο βιοτικό επίπεδο της Αλβανίας και της Μολδαβίας».

Με αντεπίθεση στους επικριτές του, απάντησε ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας πως η μόνη κατάληξη μιας καταψήφισης του νέου προγράμματος, οδηγεί, είτε στη συντεταγμένη χρεοκοπία εντός του ευρώ, με εντονότερη στήριξη εκ μέρους των Ευρωπαίων εταίρων, είτε σε ασύντακτη χρεοκοπία που θα έφερνε την Ελλάδα «στο βιοτικό επίπεδο της Αλβανίας και της Μολδαβίας».

Στην τελευταία αυτή προοπτική συγκλίνουν συνειδητά, κατά τον κο Βενιζέλο, οι κριτικές των κομμάτων της Αριστεράς:

«Άδεια ράφια, αδυναμία προμήθειας τροφίμων, υγρών καυσίμων και φαρμάκων. Δεν μπορούμε να διανοηθούμε τι σημαίνει αυτό. Η Ελλάδα θα γυρίσει στη δεκαετία το '50, επειδή κάποιοι στήνουν έναν χορό συμφερόντων. Η σκέψη τους είναι πως αν η Ελλάδα οδηγηθεί στη συντριβή και τη φτώχεια, οι Έλληνες θα ριζοσπαστικοποιηθούν τόσο πολύ, ώστε να έχουμε μια ριζικά διαφορετική πολιτική κατάσταση. Αυτή είναι η πολιτική στρατηγική του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στα ίδια αποτελέσματα καταλήγει και η πιο ευγενική στρατηγική της ΔΗΜΑΡ του κ. Κουβέλη - ναι είμαστε με το ευρώ αλλά όχι θυσίες. Όσο για τα άρθρα στον διεθνή Τύπο που επικαλέστηκε ο Αλέξης Τσίπρας (που προβλέπουν μη βιωσιμότητα του προγράμματος) αυτά ανήκουν σε αναλυτές που αμφισβητούν την ευρωζώνη και το ευρώ, δεν θέλουν το EFSF το ESM».

«Το πραγματικό δίλημμα, είναι ή θυσίες με προοπτική, ή καμία προοπτική. Ή μείωση των περιουσιών, ή εκμηδένιση των περιουσιών. Ή ανεργία, ή γενικευμένη ανεργία», υπογράμμισε ο κ. Βενιζέλος.

Keywords
Τυχαία Θέματα