Το νέο μισθολόγιο στο δημόσιο και οι μεταρρυθμίσεις

Ποια θέματα κυριαρχούν στο σημερινό Τύπο; Οι προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης, η γρήγορη υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων και η εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων.


ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Συστράτευση όλων για να παραμείνουμε στο ευρώ".
Η εφημερίδα γράφει ότι "πολλαπλά μηνύματα τόσο προς το εσωτερικό της χώρας όσο και προς τους εταίρους και δανειστές μας έστειλε από το βήμα της Βουλής ο

νέος πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος με την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων της μεταβατικής κυβέρνησης συνεργασίας που ηγείται, μετά την απόφαση των πολιτικών αρχηγών στις 10 Νοεμβρίου".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "168.000.000 ευρώ έκαναν φτερά από το υπουργείο Εξωτερικών στη διετία που κυβέρνησε ο Γιωργάκης".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "δεν έχει προηγούμενο μεταπολιτευτικά το όργιο κατασπατάλησης των μυστικών κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών από τον Γιώργο Παπανδρέου στο διάστημα των δύο ετών της εφιαλτικής πρωθυπουργίας του".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Δήμιος με... λευκό κολάρο".
Η εφημερίδα γράφει ότι "σαν δήμιος με... λευκό κολάρο εμφανίστηκε χθες στη Βουλή ο Λουκάς Παπαδήμος, με προγραμματικές δηλώσεις υπαγορευμένες από την τρόικα και ζητώντας από τη Βουλή «εξουσίες» κανονικής (και όχι μεταβατικής) κυβέρνησης".

ΕΘΝΟΣ: "Ξεκίνημα με καθαρά λόγια σε όλους".
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση για τη διάσωση της χώρας και την παραμονή της στο ευρώ έστειλε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος. Παρουσιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης επεσήμανε ότι «θα πετύχουμε, μόνο αν ενωθούν και δραστηριοποιηθούν όλες οι δυνάμεις του έθνους»".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Σύμβολο για τον δοκιμαζόμενο ελληνισμό ο Μέγας Αλέξανδρος".
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ας παραδειγματιστούμε από τον Μέγιστο των Ελλήνων για να μην υποκύψουμε στα σατανικά σχέδια των παγκοσμιοποιητών".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Καρμπόν από το παρελθόν".
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "ο πρωθυπουργός Λ. Παπαδήμος έσπευσε στις προγραμματικές δηλώσεις του να δώσει διαβεβαιώσεις προς τους δανειστές της χώρας ότι θα τηρήσει απαρέγκλιτα τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, αλλά και να ζητήσει τη στήριξη όλων των πολιτικών δυνάμεων για την εφαρμογή των μέτρων".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Μειώσεις έως 52% στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων".
Η εφημερίδα γράφει ότι "σε πλήρη οικονομική εξαθλίωση αναμένεται να οδηγηθούν σύντομα οι περισσότεροι από τους περίπου 450.000 υπαλλήλους που υπηρετούν σε υπουργεία, νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμούς τοπικής Αυτοδιοίκησης και λοιπές υπηρεσίες της κεντρικής δημόσιας διοίκησης, καθώς οι ρυθμίσεις του νέου μισθολογίου που θα τεθούν σύντομα σε ισχύ, αναδρομικά από την 1η-11-2011, θα έχουν ως συνέπεια τη μείωση των συνολικών αποδοχών τους έως 52% σταδιακά μέχρι την 1η-1-2013".

ΕΣΤΙΑ: "Αποφασισμένος να πετύχει".
Η εφημερίδα τονίζει ότι "με τις προγραμματικές δηλώσεις που ανέγνωσε χθες ο νέος Πρωθυπουργός στην Βουλή, έδωσε ένα σαφές στίγμα του ρόλου που θα επιτελέσει. Ο κ. Παπαδήμος μίλησε μ

Keywords
Τυχαία Θέματα