Το ΝΑΤΟ «δεν έχει πρόθεση» να επέμβει στο Ιράν

«Καμία πρόθεση να επέμβει στο Ιράν» δεν έχει το ΝΑΤΟ, τόνισε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας, Άντερς Φο Ράσμουσεν.

Αναφορικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, ο Ράσμουσεν ανέφερε ότι το «ΝΑΤΟ δεν εμπλέκεται στο ιρανικό ζήτημα», ερωτηθείς σχετικά με πληροφορίες του Τύπου κατά τις οποίες υπάρχει ένας διάλογος στους κόλπους της κυβέρνησης του Ισραήλ σχετικά με μια «ευκαιρία» να εξαπολυθούν πλήγματα εναντίον του Ιράν.

«Υποστηρίζουμε τις διεθνείς προσπάθειες αναζήτησης πολιτικών και διπλωματικών

λύσεων στο ιρανικό πρόβλημα και καλούμε τους ιρανούς ηγέτες να συμμορφωθούν προς τις αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και να σταματήσουν τον εμπλουτισμό ουρανίου», προσέθεσε ο επικεφαλής του NATO.

Ισραηλινά ΜΜΕ κάνουν λόγο τις τελευταίες ημέρες για έναν διεξαγόμενο διάλογο στους κόλπους της κυβέρνησης του Μπενιαμίν Νετανιάχου ανάμεσα σε υποστηρικτές και αντιπάλους της πρότασης να εξαπολυθεί επίθεση εναντίον των ιρανικών πυρηνικών εγκαταστάσεων.

Μια ενδεχόμενη επίθεση από το Ισραήλ θα είχε «συνέπειες Αποκάλυψης», ανέφερε ένα άρθρο γνώμης στον ιστότοπο του κρατικού ιρανικού τηλεοπτικού δικτύου Press TV σήμερα.

«Υπάρχουν έντονες υποθέσεις ότι το Ισραήλ πρόκειται να εξαπολύσει μια επίθεση στις ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις... εάν μεταφραστούν σε πράξεις, (αυτό) θα προκαλέσει συνέπειες Αποκάλυψης για τη Σιωνιστική οντότητα», ανέφερε το άρθρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα