Το 1,25 ευρώ θα αγγίξει η τιμή του υγραερίου κίνησης

Εξετάζεται αύξηση στον ΕΦΚ κατά 164%.

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα αναγκαστούν να βάλουν και οι ιδιοκτήτες ΙΧ με χρήση υγραερίου.

Ο ΕΦΚ στο υγραέριο κίνησης από 125 ευρώ που κυμαίνεται για 1.000 λίτρα καυσίμου θα εκτοξευθεί στα 330 ευρώ, όπως θα ισχύει στο πετρέλαιο

κίνησης και θέρμανσης.

Σύμφωνα με κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, η κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης (ΕΦΚ) του Υγραερίου Κίνησης κατά 164%.

Περισσότεροι από 55.000 Έλληνες ιδιοκτήτες Ι.Χ. έχουν εγκαταστήσει υγραέριο, σε μια προσπάθεια να μειώσουν στο ελάχιστο το κόστος χρήσης του οχήματός τους, λόγω της πολύ χαμηλότερης τιμής διάθεσης του συγκεκριμένου καυσίμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η τιμή διάθεσης του υγραερίου αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 1,15 και 1,25 ευρώ το λίτρο και θα είναι φθηνότερο από 0,20 έως 0,40 ευρώ από το πετρέλαιο.

Η συγκεκριμένη εξέλιξη θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα στους ιδιοκτήτες Ι.Χ. που έχουν προβεί στην μετατροπή του κινητήρα τους και η κίνηση με το συγκεκριμένο καύσιμο σε πολλές περιπτώσεις θα είναι ασύμφορη καθώς είναι γνωστό στην αγορά πως το υγραέριο «καίγεται» γρηγορότερα από την βενζίνη οπότε θα εκμηδενιστεί το όποιο όφελος είχαν μέχρι σήμερα οι καταναλωτές.

Από την άλλη μεριά τα συνεργεία που είχαν βρει διέξοδο στην τοποθέτηση συστημάτων υγραεριοκίνησης και αν τελικά αυξηθεί η τιμή διάθεσης του συγκεκριμένου καυσίμου τότε θα «παγώσουν» οι τοποθετήσεις δημιουργώντας νέο γύρο λουκέτων και απολύσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα