Τι θα πει ο Ανδρέας Ηλιάδης στην Ερευνητική;

Άκρως σημαντική από κάθε άποψη αναμένεται ότι θα είναι η σημερινή κατάθεση -ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την οικονομία- του Ανδρέα Ηλιάδη, άλλοτε ισχυρού άντρα της Τράπεζας Κύπρου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα "Φιλελεύθερος" αξιόγραφα και Uniastrum είναι εκτός εμβέλειας της Επιτροπής Πική, λόγω εμπλοκής σε δικαστικές διαδικασίες. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του

«Φ», ορισμένες ερωτήσεις σχετικά με το θέμα της Uniastrum θα τεθούν από μέλη της Ερευνητικής.

Τα ζητήματα, όμως, όπου θα επικεντρωθεί η έρευνα θα αφορούν στα ελληνικά ομόλογα και κυρίως στο γιατί αγοράστηκαν πίσω παρά τη θέση να μην συμβεί κάτι τέτοιο, αλλά και στα μπόνους που λάμβανε ο κ. Ηλιάδης. Παράλληλα, θα ερωτηθεί και για άλλα συναφή θέματα, όπως την παραχώρηση δανείων ύψους δισεκατομμυρίων σε άτομα στην Κύπρο που σήμερα αδυνατούν να τα αποπληρώσουν.

Η κατάθεση του κ. Ηλιάδη θεωρείται ως μια από τις πλέον καθοριστικές για την έρευνα που διεξάγεται και αναλόγως με τις απαντήσεις που θα δοθούν θα εξαρτηθεί και ποιοι θα κληθούν στη συνέχεια.

Η Επιτροπή έχει προκαθορίσει την επόμενη συνεδρία στις 24 Ιουλίου, όπου θα κληθούν τμηματάρχες της Τράπεζας Κύπρου, υπεύθυνοι για τη διαγραφή χρεών. Ήδη τα μέλη της Επιτροπής έχουν στην κατοχή τους λίστα με τα χρέη που διεγράφησαν τα τελευταία χρόνια και αναμένεται να ζητηθούν εξηγήσεις.

Μόλις ολοκληρωθεί η έρευνα που αφορά στο τραπεζικό κομμάτι και εφόσον η Λαϊκή μένει εκτός (ερωτηματικό παραμένει κατά πόσον θα κληθεί ο Ανδρέας Βγενόπουλος), οι εργασίες της Επιτροπής μπαίνουν πλέον στην τελική ευθεία με την εξέταση -τον Αύγουστο- του κεφαλαίου που αφορά στην Κεντρική Τράπεζα και στον εποπτικό της ρόλο.

ΠΗΓΗ icyprus

Keywords
Τυχαία Θέματα