Θρίλερ η επιλογή του νέου πρωθυπουργού

Σε θρίλερ έχουν μετατραπεί οι συζητήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αναφορικά με το πρόσωπο που θα επιλεγεί ως επικεφαλής της νέας μεταβατικής κυβέρνησης.

Οι συνομιλίες με το Λουκά Παπαδήμο, ο οποίος βρίσκεται στην Αθήνα από το απόγευμα έχουν οδηγηθεί σε αδιέξοδο, καθώς ο ίδιος θέτει ως προαπαιτούμενο για να αναλάβει πρωθυπουργός την

επέκταση της θητείας της νέας κυβέρνησης και πέραν του Φεβρουαρίου, ενώ ζητά και την συμμετοχή στο νέο σχήμα και στελεχών της ΝΔ.

Ένα άλλο όνομα που συζητήθηκε είναι αυτό του Ευρωπαίου Διαμεσολαβητή Νικηφόρου Διαμαντούρου, ωστόσο η ΝΔ εκφράζει επιφυλάξεις για την τοποθέτησή του.

Εντύπωση προκαλούν οι δύο αντιφατικές δηλώσεις του κ. Διαμαντούρου καθώς σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, δήλωσε ότι έχει βολιδοσκοπηθεί για επικεφαλής της νέας κυβέρνησης, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις του στην Καθημερινή, ουδέποτε είχε επικοινωνία για κάτι τέτοιο.

Ένα τρίτο πρόσωπο, το όνομα του οποίου ήρθε στο τραπέζι είναι ο εκπρόσωπος της Ελλάδος στο ΔΝΤ, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει και ευρωβουλευτής, ο οποίος ωστόσο, σε δηλώσεις του στο Mega υποστήριξε ότι δεν έχει «γνώση του θέματος».

Keywords
Τυχαία Θέματα