Εγκαίνια ελληνικού περιπτέρου

Οι πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα κυριάρχησαν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού Παύλος Γερουλάνος σήμερα στο Λονδίνο, στο πλαίσιο των εγκαινίων, από τον ίδιο, του ελληνικού περιπτέρου στην παγκόσμια τουριστική έκθεση του Λονδίνου.

«Όταν προγραμματίζαμε αυτή την επίσκεψη», δήλωσε ο κ. Γερουλάνος στους Έλληνες δημοσιογράφους,

«προτεραιότητα είχαν τα θέματα του τουρισμού. Η συγκυρία όμως άλλαξε την ατζέντα, καθώς οι ξένοι δείχνουν ενδιαφέρον για τις εξελίξεις και τις διεργασίες που γίνονται στην Ελλάδα. Το μήνυμα που προσπαθούμε να περάσουμε είναι ότι μπαίνουμε σε μια νέα περίοδο και είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι περισσότερα κόμματα θα κουβαλήσουν το βάρος των αλλαγών που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα. Περισσότερα από ένα κόμμα εγγυούνται ότι η πορεία θα προχωρήσει απρόσκοπτα και αυτό μπορεί να φέρει θετικά πράγματα. Την κοινωνική ηρεμία, και αν αυτό το χειριστούμε σωστά, θα φέρει την ηρεμία στις διεθνείς αγορές οι οποίες αυτή τη στιγμή κοιτούν προς την Ελλάδα με μεγάλη αγωνία».

Σε ερώτηση αν διαπίστωσε να έχει επηρεάσει η οικονομική και η πολιτική κρίση στην Ελλάδα τις προθέσεις του βρετανικού τουρισμού προς την Ελλάδα, ο κ. Γερουλάνος απάντησε: "Δεν έχουμε τέτοιες ενδείξεις. Αντίθετα σε μια δύσκολη χρονιά όπως η περσινή που είχαμε άσχημες εικόνες της Ελλάδας να βγαίνουν στο εξωτερικό, σημειώθηκε η μεγαλύτερη αύξηση τουρισμού των τελευταίων χρόνων. Φέτος έχουμε την ελπίδα ότι θα σπάσουμε τα ρεκόρ σε αφίξεις και έσοδα".

Απόψε ο κ. Γερουλάνος θα δώσει συνέντευξη στην εκπομπή του BBC, Νewsnight.

Keywords
Τυχαία Θέματα