Τέως δήμαρχος Ιθάκης: «Κουραφέξαλα» οι κατηγορίες σε βάρος μου

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών καρατομήθηκε ο δήμαρχος Ιθάκης Ιωάννης Κασσιανός.

Σύμφωνα με τη γνωμοδότηση που έκανε δεκτή ο υπουργός, οι πράξεις για τις οποίες παραπέμφθηκε ο δήμαρχος κρίθηκε ότι επέφεραν βλάβη στα συμφέροντα του δήμου και δικαιολογούν την παύση από τα καθήκοντά του για σοβαρούς λόγους δημοσίου συμφέροντος.

Ο Γιάννης Κασσιανός αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες ενώ επιτέθηκε κατά του υπουργείου Εσωτερικών υποστηρίζοντας πως λειτουργεί «κατινίστικα». Μιλώντας στη πρωινή εκπομπή του ANT1 ο τέως

δήμαρχος απέρριψε τις κατηγορίες σε βάρος του ως «κουραφέξαλα» και αναφέρθηκε στην αποπομπή του λέγοντας «θα ντρεπόμουν να βγάλω ένα τέτοιο δελτίο όπως αυτό του υπουργείου Εσωτερικών».

Παράλληλα, ο κ. Κασσιανός τα έβαλε με τους δημοσιογράφους του ΑΝΤ1, απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για τις κατηγορίες στο πρόσωπο του: «Το καλαμπούρι που παίζετε είναι...να μην πω τι είναι».

Ο κ. Κασσιανός είχε παραπεμφθεί, για:

-Αδικαιολόγητες απουσίες από τον δήμο Ιθάκης κατά το έτος 2011 (πέντε μήνες) και το 2012 (δύο μήνες).

-Υποβολή ανακριβούς υπεύθυνης δήλωσης ως υποψήφιος δήμαρχος στις δημοτικές εκλογές του 2010.

-Εμπλοκή του δήμου Ιθάκης σε δικαστικούς αγώνες με το ελληνικό δημόσιο για ατομικά χρέη του προς το Δημόσιο.

-Για αυθαίρετη δίωξη της προϊσταμένης του Τμήματος Οικονομικών του δήμου Ιθάκης. Η υπάλληλος είχε προβεί σε θετική δήλωση της αναγκαστικής κατάσχεσης της ΔΟΥ, δηλαδή αποδέχτηκε να διενεργηθεί παρακράτηση μέρος της αντιμισθίας του δημάρχου και έδωσε προς την υπηρεσία τη σχετική εντολή, και για τον λόγο αυτό υποβιβάστηκε στη θέση τηλεφωνήτριας στο Πρωτόκολλο Πολεοδομίας.

-Για την κατ' αυτόν άσκηση ποινικής δίωξης για υπεξαγωγή εγγράφων και παράβαση καθήκοντος από τον εισαγγελέα Πρωτοδικών Κεφαλληνίας.

-Για παράλειψη υποβολής δήλωσης πόθεν έσχες από την ανάληψη των καθηκόντων του και για τα έτη 2011 και 2012

Keywords
Τυχαία Θέματα