Τελικά δεν τους παίρνει

Δείχνει να κατάλαβαν οι τροϊκανοί ότι δεν τους παίρνει να πιέζουν άλλο τα πράγματα στην Ελλάδα. Όπως έμαθα από κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, ο Σαμαράς το είπε ανοιχτά σε Μέρκελ και Μπαρόζο: «Ή τους μαζεύετε τους Τόμσεν και Μαζούχ ή πάω σε εκλογές και πηδάμε όλοι στο κενό».


Και κάπου εκεί άρχισαν τα

καλά λόγια, οι Σόιμπλε, Όλι Ρεν, Μέρκελ και Μπαρόζο, προετοιμάζοντας το έδαφος για μία ευπρεπή υποχώρηση της τρόικα στις τελευταίες παράλογες απαιτήσεις της.

Να λοιπόν που πιάνει τόπο το πρώτο ελληνικό όχι στους δημίους μας. Ένα όχι όμως που έπρεπε να ειπωθεί πολύ πιο νωρίς, από τις αρχές του 2012, πριν γίνει η μεγάλη σφαγή των αμνών.

Τι θα γίνει από εδώ και πέρα; Προφανώς θα τα βρουν. Τέρμα η θηλιά με τον πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας. Μεγαλύτερη ευλυγισία για τις άμεσες απολύσεις των 15.000 υπαλλήλων. Και τουλάχιστον παραμονή σε λειτουργία μίας αμυντικής βιομηχανίας με τη δυνατότητα εξαγωγών.

Οι εκατέρωθεν υποχωρήσεις τρόικας και κυβέρνησης θα φανούν τις επόμενες ημέρες, ενώ από το υπουργείο Οικονομικών εκφράζεται η βεβαιότητα ότι μέχρι τέλος του έτους θα εκταμιευθεί το 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την Ελλάδα και μέχρι τέλος Ιανουαρίου θα εκταμιευθούν τα 4,5 δισ. της τελευταίας δόσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα