Ταϊλάνδη: Διαδηλωτές εισέβαλαν στα κτίρια των κρατικών υπηρεσιών

Χιλιάδες διαδηλωτές στην Ταϊλάνδη εισέβαλαν σήμερα στα κτίρια των κυριότερων κρατικών υπηρεσιών τηλεπικοινωνιών της χώρας σε μια προσπάθεια να παραλύσουν την κυβέρνηση, ενώ η αστυνομία ενίσχυσε την παρουσία της στην πρωτεύουσα Μπανγκόκ καθώς συμπληρώνεται ένας μήνας από την έναρξη των αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων στη χώρα.

Οι διαδηλωτές εισέβαλαν στην έδρα

του Οργανισμού Τηλεφώνου της Ταϊλάνδης και την Υπηρεσία Επικοινωνιών της χώρας, που διαχειρίζονται τις τηλεπικοινωνίες του εσωτερικού και του εξωτερικού αντίστοιχα.

Οι δύο υπηρεσίες βρίσκονται στη βόρεια Μπανγκόκ, μια περιοχή όπου έχουν την έδρα τους πολλά υπουργεία και υπηρεσίες.

Ο υπουργούς Ενημέρωσης και Επικοινωνιών Ανούντιτ Νοκορντάπ δήλωσε ότι οι τηλεπικοινωνίες δεν θα διακοπούν, αν καταληφθούν τα γραφεία τους γιατί «έχουμε εναλλακτικά συστήματα ώστε να προσφέρουμε υπηρεσίες σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης».

Την Κυριακή οι διαδηλωτές σκοπεύουν να καταλάβουν ή να περικυκλώσουν 10 κυβερνητικά κτίρια, μεταξύ αυτών τα γραφεία του υπουργικού συμβουλίου, τα υπουργεία Εσωτερικών, Εξωτερικών, Εμπορίου, Παιδείας, Οικονομίας και Εργασίας, δήλωσε ο Εκανάτ Φομπάν, εκπρόσωπος του Πολιτικού Κινήματος για τη Δημοκρατία.

Στόχος τους θα είναι επίσης η κυβερνητική υπηρεσία δημοσίων σχέσεων, το αρχηγείο της εθνικής αστυνομίας και ένας ζωολογικός κήπος.

Σύμφωνα με το Εκανάτ, σκοπός τους είναι να μην είναι σε θέση να λειτουργήσει η κυβέρνηση τη Δευτέρα.

Keywords
Τυχαία Θέματα