Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

Οι φωτιές σε Ουρανόπουλη και Αρκαδία, η αύξηση της ανεργίας, η πλήρης εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου σε ΔΕΚΟ και Οργανισμούς, και το παρασκήνιο για τις συγχωνεύσεις τραπεζών, κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: Οι φωτιές καίνε την Ελλάδα!

Η εφημερίδα γράφει ότι «σε κατάσταση εκτάκτου

ανάγκης το Αγιο Ορος και η Αρκαδία. Κινδύνευσαν χωριά, εκκενώθηκαν προληπτικά ξενοδοχεία. Ολονύχτια μάχη της πυροσβεστικής λόγω των αναζωπυρώσεων. Περισσότερα από 170 μέτωπα μέσα σε 72 ώρες.»

ΑΥΡΙΑΝΗ: Εφεδρεία νέου τύπου για 40.000 υπαλλήλους του δημοσίου

Η εφημερίδα τονίζει ότι «σοκ και δέος προκαλεί η διαβεβαίωση που παρείχαν στελέχη της κυβέρνησης στο διεθνές πρακτορείο Ρόιτερς ότι η κυβέρνηση θα επαναφέρει το μέτρο της εργασιακής εφεδρείας για 40.000 δημοσίους υπαλλήλουςστην προσπάθειά της να επιτύχει περικοπές δαπανών ύψους 11,5 δισ.ευρώ την περίοδο 2013-14».

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Βρόμικα ¨παιχνίδια¨ στον Έβρο

Η εφημερίδα γράφει ότι «στήνει οργάνωση και στο Μεγάλο Δέρειο το γνωστό αλυτρωτικό κόμμα που ίδρυσε ο Σαδίκ. Τα γραφεία για συμβολικούς λόγους, στο χωριό όπου κράτησε ψηλά τη σημαία η ηρωίδα δασκάλα Χαρά Νικοπούλου».

ΕΘΝΟΣ: Ξηλώνουν τα προνόμια στις ΔΕΚΟ

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «αυστηρό μήνυμα ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί παραβίαση του μεταρρυθμιστικού νομικού πλαισίου απευθύνει η κυβέρνηση. Πρώτοι παραλήπτες είναι οι διοικητές των ΔΕΚΟ, όπως έδειξε η καρατόμηση του προέδρου της ΛΑΡΚΟ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Παΐσιος είναι εδώ! Νέο Θαύμα!...

Σύμφωνα με την εφημερίδα «τρίτη φορά σε διάστημα λίγων μόλις μηνών δείχνει ότι κάτι σπουδαίο μας περιμένει και γι αυτό εμφανίζεται ο Παΐσιος, αλλά και διαψεύδει τους σατανολάτρες, αφού ο Γέροντας εμφανίζεται σε άτομα που δεν γνωρίζουν καν το ένα το άλλο...».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Στο στόχαστρο τα μισθολόγια σε όλες τις ΔΕΚΟ

Η εφημερίδα γράφει ότι «η καρατόμηση του προέδρου της ΛΑΡΚΟ που προχώρησε σε αυξήσεις (!) αμοιβών του προσωπικού, αποτελεί ¨πιλότο¨ για την πλήρη εφαρμογή του ενιαίου μισθολογίου στους Οργανισμούς ».

ΕΣΤΙΑ: Σε απόγνωση οι φορολογούμενοι μόλις αντικρίζουν τα εκκαθαριστικά σημειώματα

Η εφημερίδα τονίζει ότι «η μεσαία τάξις υφίσταται πρωτοφανή φορολογική αφαίμαξη. Και ναι μεν δεν είναι λίγοι οι πολίτες που δεν επλήρωναν τους φόρους που αναλογούσαν στο πραγματικό τους εισόδημα, η ουσία όμως είναι πως τώρα ένας τεράστιος αριθμός φορολογουμένων καλείται να καταβάλη φόρους για εισόδημα το οποίο δεν διαθέτει».

Η ΑΥΓΗ: 1.147.372 άνεργοι σπονδή στο Μνημόνιο

Σύμφωνα με την εφημερίδα «φωνή βοώντος εν τη ερήμω αποδεικνύονται οι προειδοποιήσεις για τις διαστάσεις εθνικής τραγωδίας που προσλαμβάνει η ανεργία εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής. 1.365 άτομα έχαναν ημερησίως τη δουλειά τους τον Μάιο. Χωρίς δουλειά το 54,9% των νέων».

Η ΒΡΑΔΥΝΗ: ΔΕΚΟ: Περικοπή έως 35% στους μισθούς 68.000 υπαλλήλων

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι «ενιαίο μισθολόγιο από το 2013 και στους οργανισμούς. Μαχαίρι στις

Keywords
Τυχαία Θέματα