Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων

Ποια θέματα κυριαρχούν: Οι τριβές στο υπουργικό συμβούλιο, και οι συναντήσεις Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς για τη στήριξη του κυβερνητικού έργου, οι πιέσεις των εταίρων για τη νέα δανειακή σύμβαση και η κίνηση στην αγορά ενόψει των Χριστουγέννων.

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Εορταστική η ατμόσφαιρα αλλά λίγες οι αγορές

".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "η Βαρβάκειος αγορά δίνει το στίγμα.. Αναλυτικά οι τιμές γαλοπούλας, οπωροκηπευτικών κ.α. ".

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: "Θα σοβαρευτούμε ή παίρνω και εγώ τις αποφάσεις μου".

Κατά την εφημερίδα "οι συνεχείς τριβές στο υπουργικό Συμβούλιο και οι παλινωδίες των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση επέβαλαν στον κ.Παπαδήμο το να απαιτήσει ανανέωση της στήριξης από τους τρεις πολιτικούς αρχηγούς ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: "Ευνοϊκές ρυθμίσεις-κλειδιά για όσους βγουν τώρα σε σύνταξη ".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "οι προϋποθέσεις θεμελίωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος για όσους ασφαλισμένους μπήκαν στην αγορά εργασίας πριν από το 1993, με παραδείγματα και ο τρόπος που θα υπολογίζεται εφεξής η σύνταξη περιλαμβάνει ο ασφαλιστικός οδηγός της "ΒτΚ" ".

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: "Σταματήστε τα παιχνίδια και στηρίξτε όλοι την κυβέρνηση!".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "δεν ζητώ να απολέσει ο κάθε υπουργός ή το κάθε κόμμα την ταυτότητά του, αλλά είμαι αποφασισμένος να κάνω ό,τι χρειαστεί για να προχωρήσει το κυβερνητικό έργο".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ της Κυριακής: "Ο Παπαδήμος ...Βιολιστής της Τρόικας".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "αποδεικνύεται άσχετος με την ελληνική πραγματικότητα και την φτώχεια του κοσμάκη. Εκτελεί όσα του ΛΕΝΕ τα Αφεντικά... Δεν παίρνει καμία πρωτοβουλία- εκτός και αν δεν τα καταλαβαίνει- στα ασυνάρτητα που κάνει η Κυβέρνησή του ".

ΕΣΤΙΑ:"Λογοτεχνικό ένθετο Χριστούγεννα 1896".

Η εφημερίδα προσφέρει ένα φύλλο από το πλούσιο αρχείο της. Πριν από 115 χρόνια, Παραμονή Χριστουγέννων η Εστία είχε κυκλοφορήσει με ένα τετρασέλιδο λογοτεχνικό ένθετο που περιελάμβανε συνεργασίες των Κωστή Παλαμά, Ιωάννου Πολέμη, Σπυρίδωνος Παγανέλη, Αδώνιδος Κύρου, Κλέωνος Ραγκαβή, Αλέξη Πάλλη, Δημητρίου Καραχάλιου, Στυλιανού Χρυσομάλλη και Πέτρου Βασιλικού."

Η ΕΠΟΧΗ: "Ξημερώνει αλληλεγγύη".

Η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι "μέρες αγάπης χαρακτηρίζονται οι τελευταίες εβδομάδες του χρόνου. Αυτές τις μέρες οι υπουργοί οι δήμαρχοι, οι έχοντες και κατέχοντες φοράνε τα ακριβά τους γιορτινά ρούχα και μοιράζουν τρόφιμα μακράς διάρκειας και κουβέρτες στους αόρατους της κοινωνίας ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Παπαδήμος :Τρεις προϋποθέσεις για να μην καταρρεύσει η χώρα".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "τρεις απαρέγκλιτες προϋποθέσεις για την ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή τη νέας δανειακής σύμβασης, ώστε να αποτραπεί η χρεοκοπία της χώρας, θέτει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, που από χθες έχει κύκλο κρίσιμων συναντήσεων με τους πολιτικούς αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση".

Κυριακάτικη ΑΥΡΙΑ

Keywords
Τυχαία Θέματα