Τα επώδυνα μέτρα στα σημερινά πρωτοσέλιδα

Τα θέματα που κυριαρχούν σήμερα στον πρωτοσέλιδο Τύπο είναι: τα μέτρα των 11,5 δισ. ευρώ που επεξεργάζεται η κυβέρνηση, οι αποφάσεις που αναμένεται να ληφθούν για το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο.

Πρωτοσέλιδος βασικός τίτλος:

ΑΔΕΣΜΕΥΤΟΣ ΤΥΠΟΣ: "«Σε δύο χρόνια η Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετική από σήμερα»!..".

Η εφημερίδα γράφει ότι "αισιόδοξος ότι «σε δύο χρόνια,

αν όλα πάνε καλά και δεν υπάρχουν δυσμενείς εξελίξεις στο εξωτερικό πέρα από τη θέλησή μας, η Ελλάδα θα είναι πολύ διαφορετική από σήμερα», δήλωσε χθες ο Αντώνης Σαμαράς από το βήμα της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ.".

ΑΥΡΙΑΝΗ: "Η τρόικα αδειάζει την Αθήνα. Το μνημόνιο γυρίζει την χώρα μας πολλές δεκαετίες πίσω".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τεράστιες προσαρμογές μέσα από ταχύτατες και βίαιες διαδικασίες επιχειρούνται στην ελληνική οικονομία, με στόχο να ανεβάσει γρήγορα ταχύτητες και να σταματήσει την κατοφόρα που έχει ξεκινήσει από το φθινόπωρο του 2008 και συνεχίζεται μέχρι σήμερα

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κόλαση εμπρός μαρς!".

Η εφημερίδα γράφει ότι "σοκ και δέος προκαλούν τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο βασικό σενάριο του υπουργείου Οικονομικών που προβλέπει αιματηρές μειώσεις στις συντάξεις και στα ειδικά μισθολόγια σε συνδυασμό με μεγάλες περικοπές στους μισθούς των ΔΕΚΟ και στις δαπάνες για την Υγεία και την Αμυνα, αλλά και αύξηση κατά 25% στα εισιτήρια των αστικών συγκοινωνιών".

ΕΘΝΟΣ: "Λίστα-φωτιά με περικοπές 11,9 δισ. ευρώ".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μέτρα που αγγίζουν τα όρια αντοχής του πληθυσμού περιλαμβάνει ο κατάλογος των περικοπών, που καταρτίστηκε για την εξασφάλιση των 11,9 δισ. ευρώ. Το ψαλίδισμα των συντάξεων είναι μεγάλο και οι περικοπές στους μισθούς αφορούν τόσο τον στενό όσο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Η Ελληνική «Σάλπιγγα της Ιεριχούς»! Τρέμουν τα ελληνικά υπερόπλα οι εχθροί του Εθνους".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εχουμε αναφερθεί και άλλες φορές από τη στήλη αυτής εδώ της εφημερίδας στο άκρως νευραλγικό και σπουδαίο θέμα των ελληνικών υπερόπλων: δηλ. των οπλικων εκείνων συστημάτων-εφευρέσεων που κατασκεύασαν ελληνικά εφευρετικά μυαλά των Εψιλον, τα οποία όμως η ανθελληνική εξουσία που εδρεύει στην Αθήνα εμποδίζει να παραχθούν!!!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η μαύρη λίστα. Ποιοί πληρώνουν τα 11,87 δισ."

Η εφημερίδα γράφει ότι "τσουνάμι για συντάξεις, εφάπαξ, δώρα, ειδικά μισθολόγια και κοινωνικά επιδόματα. Τι θα «συνεισφέρουν» οι αγρότες, η Παιδεία και οι δήμοι".

ΕΣΤΙΑ: "Ετσι θα βγούμε από το αδιέξοδο".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "Αν συνεχίση ο κ. Σαμαράς να αναλίσκεται σε συσκέψεις με τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη, στις οποίες παζαρεύονται τα μέτρα με κριτήριο το πολιτικό κόστος και τον επιμερισμό του, η χώρα δεν θα προχωρήση. Τα πράγματα θα εξακολουθήσουν να χειροτερεύουν, για τους ιδίους ακριβώς λόγους που έφθασαν εδώ. Ο Πρωθυπουργός πρέπει να αναλάβη μεγάλες πρωτοβουλίες τώρα. Είναι ο μόνος τρόπος για να βγη η χώρα από το αδιέξοδο".

Η ΑΥΓΗ: "Μαχαίρι και στα 360 ευρώ των αγ

Keywords
Τυχαία Θέματα