EIσηγήσεις της Κομισιόν για ανεργία και ανάπτυξη σε συνάντηση στη Βουλή

11:49 31/8/2012 - Πηγή: OnlyCY

Τα μέτρα που εισηγείται η Κομισιόν για μείωση της ανεργίας και τόνωση της ανάπτυξης συζητήθηκαν σε συνάντηση των Επιτροπών Εξωτερικών και Εργασίας της Βουλής με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου.

Σε δηλώσεις το μέλος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εργασίας, Βουλευτής του ΔΗΣΥ Μάριος Μαυρίδης έκανε λόγο για μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση και χαρακτήρισε αρκετά ενδιαφέρουσες τις εισηγήσεις και τις προσεγγίσεις της Κομισιόν.

Σύμφωνα

με τον κ. Μαυρίδη, η Επιτροπή βασικά εισηγείται ανάπτυξη σε τομείς, οι οποίοι έχουν μέλλον, όπως για παράδειγμα η πράσινη οικονομία, η υγεία, οι νέοι τεχνολογικοί τομείς και «αναμένουν ότι θα μπορέσουν να δημιουργήσουν 20 εκατομμύρια νέες θέσεις από αυτούς τους τομείς στα επόμενα χρόνια».

Ο κ. Μαυρίδης είπε ότι για να μπορέσει να γίνει αυτό, πρέπει και οι εθνικές κυβερνήσεις να υιοθετήσουν κάποια μέτρα που να στοχεύουν προς αυτή την  κατεύθυνση, όπως για παράδειγμα να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες για τη δημιουργία αυτών των θέσεων εργασίας σε αυτούς τους τομείς, να προωθήσουν την ευελιξία του εργατικού δυναμικού και να αξιοποιήσουν τομείς όπου υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες δημιουργίας νέων θέσεων,  όπως είναι η πράσινη οικονομία, υγεία και τομείς τηλεπικοινωνιών και πληροφόρησης.

Απαντώντας σε ερώτηση, είπε ότι για τη φορολογία εισηγούνται όπως «μετακυλυθούν  οι φορολογίες από εργαζόμενους σε περιβαλλοντικούς και άλλους φόρους όπου θα αποτελούν και κίνητρο για μείωση των ρύπων».

«Είναι περισσότερο στοχευμένα που κινούνται οι πολιτικές αυτές και είναι κάτι που μας βρίσκει σύμφωνους, όμως για να γίνουν αυτά χρειάζονται κάποια χρόνια και χρειάζεται να ξεκινήσουμε από κάπου, οπωσδήποτε να σκεφτόμαστε πιο έξυπνα για μια πιο έξυπνη ανάπτυξη στο τόπο μας», ανέφερε.

Ο Βουλευτής του ΔΗΣΥ είπε ότι για την Κύπρο δεν έχει λεχθεί κάτι συγκεκριμένο, «φαντάζομαι είναι θέση της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου να πάρει αυτές τις προτάσεις και να τις επεξεργαστεί περισσότερο και να τις εφαρμόσει μα βάση τα κυπριακά δεδομένα και αν το κάνουμε αυτό νομίζω ότι θα μπορούμε να ελπίζουμε για κάτι καλύτερο στο μέλλον».

Keywords
Τυχαία Θέματα