Συρία:H αποχώρηση Άσαντ προϋπόθεση για οποιαδήποτε πολιτική διευθέτηση

Ο Συνασπισμός της συριακής αντιπολίτευσης επέμεινε στην αποχώρηση του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ Ασαντ ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε πολιτική διευθέτηση, μια ημέρα μετά τις ρωσο-αμερικανικές συνομιλίες στις Βρυξέλλες σχετικά με τη Συρία.


"Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι και ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ συναντήθηκαν χθες και φαίνεται ότι μοιράζονται τις ίδιες απόψεις

σχετικά με την συριακή κρίση", αναφέρει ο Συνασπισμός της αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του.

"Ο Συνασπισμός χαιρετίζει κάθε προσπάθεια για την εξεύρεση λύσεων για την κρίση στη Συρία. Ωστόσο τα δύο χρόνια της επανάστασης από τον λαό και για τον λαό, για να εξασφαλίσουμε την ελευθερία και την αξιοπρέπεια, θα συνεχιστούν", προστίθεται στην ανακοίνωση.

"Επίσης η οποιαδήποτε λύση πρέπει να λαμβάνει υπόψη τα αιτήματα του συριακού λαού: να απαλλαγεί από την τυραννία και το πιο σημαντικό ακόμη την αποχώρηση του Άσαντ", υπογραμμίζεται.

Οι Κέρι και Λαβρόφ είχαν χθες συνομιλία περίπου σαράντα λεπτών μετά τη σύνοδο του Συμβουλίου ΝΑΤΟ-Ρωσίας στην έδρα της Συμμαχίας στις Βρυξέλλες.

"Κατά τη διάρκεια αυτής της πρόσωπο με πρόσωπο συνάντησής τους επικεντρώθηκαν στη Συρία και στη σημασία της συνεργασίας προς την κατεύθυνση μιας πολιτικής λύσης με βάση τη συμφωνία της Γενεύης", εξήγησε ανώτερος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Μιλώντας αργότερα στους δημοσιογράφους, ο Λαβρόφ υπογράμμισε την ανάγκη για μια πολιτική συμφωνία, διότι "αν δεν κάνουμε κάτι, θα νικήσουν οι εξτρεμιστές".

Keywords
Τυχαία Θέματα