Εγκέλαδος και πλημμύρες σκόρπισαν θάνατο στο Αφγανιστάν

Τουλάχιστον 33 άνθρωποι έχασαν σήμερα την ζωή τους στο Αφγανιστάν από τον σεισμό και τις πλημμύρες, ενώ εκατοντάδες σπίτια κατέρρευσαν.


Ο σεισμός των 5,7 βαθμών, ο οποίος σημειώθηκε γύρω στις 12:30 ώρα Ελλάδος, έγινε αισθητός ως την πρωτεύουσα της Ινδίας, Νέο Δελχί και του Πακιστάν, Ισλαμαμπάντ.

Το εστιακό βάθος του σεισμού αυτού ήταν 65 χιλιόμετρα και το επίκεντρό του εντοπίστηκε σε απόσταση 11 χιλιομέτρων από την Μέχταρ Λαμ, την πρωτεύουσα της ανατολικής επαρχίας Λάγκμαν, σύμφωνα με

το αμερικανικό Κέντρο Γεωφυσικών Μελετών (USGS).

Τουλάχιστον 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω του σεισμού στις γειτονικές επαρχίες Νανγκαρχάρ και Κουνάρ, ενώ ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί, δήλωσε εκπρόσωπος της αφγανικής Ερυθράς Ημισελήνου. Μόνον στην Νανγκαρχάρ οι τραυματίες ανέρχονται σε περίπου 70, ενώ εκατοντάδες σπίτια κατέρρευσαν στην επαρχία αυτή και στην Κουνάρ.

Την ίδια ώρα 15 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σήμερα από τις πλημμύρες που σημειώθηκαν στην βόρεια επαρχία Μπαλχ, σύμφωνα με το μέλος του επαρχιακού συμβουλίου Φάζελ Χαντίντι.

Keywords
Τυχαία Θέματα