Συνήγοροι Δημοσίου: «Τεχνική επιλογή» (!) το κλείσιμο της ΕΡΤ

Με πρωτόγνωρους νομικούς ισχυρισμούς για το λουκέτο της ΕΡΤ προσήλθαν ενώπιον του προέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας Κ. Μενουδάκου οι δικηγόροι του δημοσίου για να αντικρούσουν τα επιχειρήματα των εκπροσώπων της ΠΟΣΠΕΡΤ.

Σύμφωνα με το ελληνικό δημόσιο η απόφαση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για κατάργηση της ΕΡΤ

α) αποτελεί «τεχνική επιλογή» (!), β) το Σύνταγμα και οι Διεθνείς Συμβάσεις δεν επιβάλλουν τη λειτουργία δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, γ) δεν υφίσταται αντίστοιχο προστατευτέο ατομικό δικαίωμα στη δημόσια ραδιοτηλεόραση και δ) η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη αφού το ΣτΕ δεν έχει την αρμοδιότητα στο πλαίσιο διαδικασίας προσωρινής διαταγής να ελέγξει την Υπουργική Απόφαση.

Από την πλευρά τους – κατά τη δίωρη διαδικασία- οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της ΠΟΣΠΕΡΤ, Κωνσταντίνος Τοκατλίδης και Δημήτρης Περπατάρης παρόντος και του προέδρου της ΠΟΣΠΕΡΤ Παναγιώτη Καλφαγιάννη, ανέπτυξαν τους επτά κύριους λόγους ακύρωσης της «αντισυνταγματικής» αυτής ρύθμισης και κατέθεσαν πλήθος στοιχείων που καταδεικνύουν «προδήλως το επείγον της κατάστασης και την ανάγκη αποτροπής του κινδύνου που η ρύθμιση αυτή συνεπάγεται για τους εργαζομένους, τα ατομικά δικαιώματα και το δημόσιο συμφέρον».

Πάντως, ο Πρόεδρος του ΣτΕ κ. Μενουδάκος που επικουρείται στη διαδικασία από τον εισηγητή Σύμβουλο Κ. Κουσούλη, επισήμανε τη μείζονα σπουδαιότητα της υπόθεσης τόσο για νομικούς και πραγματικούς όσο και για κοινωνικούς λόγους.

Keywords
Τυχαία Θέματα