Συνελήφθη ο οικονομικός διευθυντής της Alapis Γ. Παπαβασιλείου

11:45 2/2/2013 - Πηγή: NewsBomb

Συνελήφθη ο οικονομικός διευθυντής της Alapis (συμφερόντων του Λ. Λαυρεντιάδη) Γιάννης Παπαβασιλείου, μετά από σχετικό ένταλμα που εξέδωσε η ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση Ιωάννα Χατζάκη.

Ο κ. Παπαβασιλείου κατηγορείται για συνέργεια στην υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατ, ευρώ που εκταμιεύτηκαν από την τράπεζα Proton Bank την περίοδο που πρόεδρός της ήταν ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης.

Υπενθυμίζεται

ότι επί προεδρία Λαυρεντιάδη στην Proton, η τράπεζα ενέκρινε δάνεια ύψους 701 εκατ. ευρώ στην εταιρεία Alapis, επίσης συμφερόντων Λαυρεντιάδη, η οποία βρισκόταν σε δυσμενή οικονομική συγκυρία.

Συγκεκριμένα η Alapis είχε συνολική οφειλή ύψους 1,084 δις. ευρώ στις 31.12.10, και παρά την οικονομικής της κατάσταση μεθόδευσαν την άντληση κεφαλαίων από την Proton BANK με τη συνεργασία φαινομενικά άσχετων εταιριών ως προς τον όμιλο Λαυρεντιάδη, που όμως ενεργούσαν κατόπιν οδηγιών και υποδείξεων του επιχειρηματία προς εξυπηρέτηση των ατομικών και εταιρικών του συμφερόντων και όχι των επικαλούμενων επιχειρηματικών σχεδίων, δυνάμει εικονικών μεταξύ τους συμφωνιών εξαγοράς εταιριών, κλάδων δραστηριότητας και εν γένει συνεργασιών (παροχής υπηρεσιών, πωλήσεις, δανείων κλπ) που χρηματοδοτήθηκαν από την άνω τράπεζα».

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τα μέλη της «δομημένης» αυτής «εγκληματικής» ομάδας «γι'αυτό το σκοπό ο Λ. Λαυρεντιάδης αγόρασε από την τραπεζική εταιρία ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΑΕ το 31,3% της PROPTON BANK το Δεκέμβρη του 2009. Ασκώντας καταχρηστική εξουσία διόρισε στο ΔΣ πλήρως ελεγχόμενα πρόσωπα ώστε να διασφαλίσει τη σύμφωνη γνώμη του ΔΣ για τα ατομικά και εταιρικά του συμφέροντα».

Διαβάστε επίσης:

Ένταλμα σύλληψης σε δικηγόρο του Λαυρεντιάδη

Τα όπλα, τα κανάλια, η μεγάλη και «σίγουρη» πασοκική «οικογένεια»

Νέα προφυλάκιση στην υπόθεση Proton Bank

Ρευστοποιούν τις καταθέσεις Άκη, Λαυρέντη

Keywords
Τυχαία Θέματα