Συνελήφθη ένας εκ των απαγωγέων του Κύπριου δημοσιογράφου

Οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να εντοπίσουν και να συλλάβουν έναν εκ των απαγωγέων του 28χρονου δημοσιογράφου, κυπριακής καταγωγής, που είχε απαχθεί τον περασμένο Ιούνιο και η υπόθεση εξιχνιάστηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.


Ο άτυχος 28χρονος υπέμεινε την κατάσταση ομηρίας για 16 ολόκληρες μέρες, ενώ αφέθηκε αφέθηκε ελεύθερος, όταν η οικογένειά του κατέβαλε λύτρα 1εκατ. ευρώ.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε πως οι δράστες της απαγωγής είναι τέσσερις αλλοδαποί, εκ των οποίων ένας 47χρονος, υπήκοος Αλβανίας, ο οποίος συνελήφθη,

δύο υπήκοοι Μολδαβίας 30 και 26 ετών και ακόμη ένα άτομο άγνωστης μέχρι στιγμής ταυτότητας.

Οι απαγωγείς του νεαρού δημοσιογράφου εργάζονταν ως οικοδόμοι σε πολυκατοικία στους Αμπελοκήπους, όπου διέμενε ο 28χρονος και στην οποία οι γονείς του είχαν αγοράσει τρία διαμερίσματα, γεγονός που φανέρωνε την οικονομική τους ευρωστία.

Η απαγωγή έγινε στις 24-6-2011, όταν οι δράστες άρπαξαν κυριολεκτικά τον 28χρονο την ώρα που βγήκε από το ασανσέρ της πολυκατοικίας και υπό την απειλή όπλων τον κατέβασαν στο υπόγειο πάρκινγκ, του έβαλαν δύο κουκούλες στο κεφάλι, έδεσαν τα χέρια του με χειροπέδες και αφού τον επιβίβασαν σε ΙΧ φορτηγό τύπου ΒΑΝ, τον οδήγησαν σε ερημική περιοχή της Βαρυμπόμπης.

Οι δράστες αρχικά ζήτησαν από την οικογένειά του το ποσό των 4 εκατ. ευρώ για να τον απελευθερώσουν και κατόπιν διαπραγματεύσεων εκείνοι κατέβαλαν 1.εκατ. ευρώ έτσι οι δράστες απελευθέρωσαν τον 28χρονο τις νυχτερινές ώρες της 10-07-2011.

Το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν για την απαγωγή ανήκε στον 47χρονο συλληφθέντα, το οποίο αναγνωρίστηκε από το θύμα και κατασχέθηκε.

Η έρευνα αποκάλυψε πως ο 47χρονος έστειλε τα χρήματα της απαγωγής στην Αλβανία, ενώ οι δύο Μολδαβοί έφυγαν για την πατρίδα τους αμέσως μετά και αναζητούνται.

Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Keywords
Τυχαία Θέματα