Συλλήψεις διαδηλωτών κατά της Γουόλ Στριτ στην Καλιφόρνια

Πάνω από εξήντα διαδηλωτές συνέλαβαν οι αστυνομικοί στο Σαν Ντιέγκο, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για την «απληστίας της Γουόλ Στριτ».

Σε μια πλατεία στο κέντρο του Σαν Ντιέγκο, οι τοπικές αρχές συνέλαβαν 51 διαδηλωτές, οι οποίοι είχαν στήσει έναν

καταυλισμό εδώ και τρεις εβδομάδες και άλλους έντεκα σε ένα κοντινό πάρκο, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας Ντέιβιντ Στάφορντ.

Τραυματισμοί δεν αναφέρθηκαν στην επιχείρηση, που ολοκληρώθηκε σε περίπου μία ώρα και σημειώθηκε τρεις ημέρες μετά από μια παρόμοια στην πόλη Όκλαντ, κοντά στο Σαν Φρανσίσκο, στην διάρκεια της οποίας ένας διαδηλωτή, ο Σκοτ Όλσεν πρώην Πεζοναύτης και βετεράνος του πολέμου του Ιράκ, τραυματίστηκε σοβαρά, ενώ συνελήφθησαν 97 άτομα.

Η αστυνομία του Σαν Ντιέγκο υποστήριξε ότι λάμβανε τις τρεις τελευταίες εβδομάδες πολυάριθμες καταγγελίες, περί ανθυγιεινών συνθηκών λόγω ανθρώπινων περιττωμάτων, χρήσης ναρκωτικών, σκουπιδιών στον καταυλισμό των διαδηλωτών.

Ωστόσο, οι κινητοποιήσεις των «αγανακτισμένων εναντίον της Γουόλ Στριτ», που έχουν επεκταθεί σε δεκάδες πόλεις της Αμερικής, συνεχίζονται στη Νέα Υόρκη, όπου χθες η αστυνομία κατέσχεσε γεννήτριες που χρησιμοποιούσαν οι διαδηλωτές διότι αποτελούσαν κίνδυνο για την ασφάλεια, ενώ αναμένονται χιονοπτώσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα